måndag 21 november 2011

Ett första tecken?


Premiärminister (på väg att åter bli president) Putin ska enligt mediauppgifter ha buats ut vid ett kampsportsevenemang. Denna typ av händelser har inträffat förr och på andra platser och med andra ledare. Buandena brukar utgöra ett förebud om kommande ändringar i opinionen.

I förra veckan gästades Den politiska talradion av den ryske regimkritikern Boris Nemtsov. Du kan höra programmet med Nemtsov om du följer denna länk.

Ekot Expressen SvD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag utger mig inte för att förstå ryska, men arenachefens förklaring låter faktiskt mest trolig.

Den amerikanska motståndaren Jeff Monson gjorde ingen bra match när han mötte hemmafavoriten Fedor Emelianenko. När sedan Putin klev in i ringen för att gratulera Emelianenko till vinsten passade han på att även tacka Monson för dennes insats. Det var förmodligen i detta skede som den ryska publiken i sin tur passade på att uttrycka sitt missnöje med Monson.

Så den ryska oppositionen har förmodligen försökt sig på en "fuling", vilket svensk media svalt med hull och hår. Tycka vad man vill om Putin och hans politik, men det är inte särskilt troligt att en fullsatt sportarena (med enbart rysk publik) spontant skulle bua landets egen premiärminister när denne tagit sig tid att personligen gratulera landets största MMA-profil. Snarare fick Putin nog flera nya anhängare den kvällen.

Man skall inte tro allt som skrivs i media. Speciellt inte i svensk media, när ämnet gäller utrikesnyheter.

mvh
Patrik Johansson

Anonym sa...

Det här är bara ett försök till opinionsbildning genom att halvljuga. Samma fula rapportering sker om Libyen och Syrien. Det kan inte vara en slump, någon måste vara expert på dålig journalistik och veta hur man ska använda den.