söndag 13 november 2011

Stärkt Juholt bra för S?

Dagens opinionsundersökning från Sifo tyder på att Socialdemokraterna lyckats hejda sin tillbakagång hos väljarkåren. Frågan är om detta långsiktigt är bra eller dåligt för Socialdemokraterna. Troligen så ger vändningen i opinionen Håkan Juholt stöd för att klamra sig kvar som partiledare. Jag tror att det finns många vinnare på att Socialdemokraterna behåller Juholt, jag tror inte att Socialdemokraterna är en utav vinnarna. För Alliansen är Juholt en tillgång. Hans analys att hans personlighet inte passar för uppdraget som partiledare är nog riktig, dessutom torde väljarna ha mycket svårt för att se honom som statsminister. För Vänsterpartiet och Miljöpartiet torde Juholt också vara en tillgång. Debattreplikerna mellan Juholt och Sjöstedt respektive Fridolin har potential att bli klassiker. En floskelsprutande Juholt mot två spetsiga debattörer riskerar att bli förödande för Socialdemokraterna.

Expressen Aftonbladet DN SvD

1 kommentar:

Nils Dacke sa...

Visst är det så att Juholt är alliansens bästa valarbetare och att ni lugnt kan sitta och åtnjuta spektaklet då han även i fortsättningen kommer att göra bort sig regelbundet. Han har inte den intellektuella kapaciteten. Men... om mna tänker efter lite här så är syftet med vårt demokratiska system inte att låta några personer ha makten utan systemet bygger på att de vi väljer kan fatta klokare beslut än vi själva och i detta fall är det ju uppenbart att så inte är fallet. Därmed faller legitimiteten i systemet och som alltid har ingen grupp gett upp makten frivilligt men vi måste återerövra makten igen och stärka demokratin så att vi gemensamt kan fatta kloka beslut.

På sätt och vis kan vi tacka juholt för att han är ett så bra exempel. Det finns sådana i alliansen med så brösta inte upp er för mycket. Vår justitieminister verkar ju totalt ha tappat bort sin moraliska kompass som ett exempel med stasiarkiven.