måndag 7 november 2011

Gigantisk kapitalförstöring

Så har då Grekland slutligen tvingats till att införa en koalitionsregering. Ett av de största misstagen under den pågående krisen var att Grekland inte tvingades till denna åtgärd innan stöden började betalas ut. Hela krisen har präglats av att grekerna bedrivit en ren utpressningstaktik. Inga åtgärder har utförts självmant och i flera fall har man senare backat eller försummat att genomföra fattade beslut. Detta har bidragit till att EU paralyserats under lång tid och att krisen har förvärrats. Det verkar som om grekerna slugt räknar med att EU och IMF inte kommer att våga att dra i utlösningshandtaget.

Att inte våga erkänna ett misslyckande utan istället låta prestigen ta överhanden brukar bli ödestigert och dyrt. Att kasta goda pengar efter dåliga brukar sällan vara en bra politik. Det vi nu upplever är en finanspolitisk Hallandsås.

SvT SvD Expressen SR DN Aftonbladet

3 kommentarer:

kriesse sa...

Det är inte så enkelt att implementera alla de åtgärder i Grekland som du vill påskina. Vi har redan sett en massiv reaktion från allmänheten och den har inte varit nådig. Kan du föreställa dig hur det skulle se ut om de gjorde allt på en gång?

Vad ska den grekiska staten göra vid ett ännu större uppror? Göra som i diktaturer och sätta in militära styrkor mot sin egna befolkning? Eller kanske franska och tyska militärer under EU-flagg?

Anonym sa...

@ kriesse 12:20

Och grekerna bara "hamnade" i denna situation och "råkade" äventyra Din & min pension ?

Kunde man ge en EU-medlem "rött kort" så är detta ett bra tillfälle !

kriesse sa...

@ Anonym

Självklart inte, de fuskade sig in. Dock var Grekland knappast det enda landet som inte uppfyllde kriterierna för EMU.

Jag tycker att Grekland ska ut ur EMU.

Dock är Grekland fortfarande en suverän stat vilket är något man inte får glömma. Fortfarande återstår problemet med att folket inte tycker som politikerna och ju mer Merkozy pressar det grekiska folket ju mer missnöje blir det.

Vad anser du bör göras om upproret i Grekland blir ännu värre?