torsdag 21 januari 2010

The Blues Brothers vinner över Jönssonligan

Aftonbladets Katrine Kielos jämför i sin ledare Fredrik Reinfeldt och Anders Borg med the Blues Brothers. Hon missar dock några viktiga delar i sin analys. Precis som the Blues Brothers är Fredrik Reinfeldt och Anders Borg på en ”mission from god”. I the Blues Brothers fall handlade det om att rädda deras gamla skola i Anders och Fredriks fall så är uppdraget bredare det handlar om att rädda välfärdens kärnverksamheter (skolan, vård, omsorg etc). Uppdraget innebär att sätta Sverige i arbete, om inte alla som kan är med och bidrar genom eget arbete så kommer välfärdssystemet falla samman som ett korthus. Alternativet till det svenska svaret på The Blues Brothers är den rödgröna Jönssonligan. Ledaren för det rödgröna gänget har en plan, genom att höja bidragen till dem som inte arbetar så tror man att den gemensamma kakan ska växa och därigenom möjliggöra att finansiera välfärden. Katrine Kielos verkar föredra Jönssonligan, jag föredrar The Blues Brothers. Roligt nog verkar Barack Obama också sätta tilltro till Anders Borg. Hans finansministerium har i alla fall hört av sig och tackat för råden runt stabiliseringsavgifter på finanssektorn.


SvD

2 kommentarer:

Kent K. sa...

Tråkigt bara att, som opinionsmätningarna visar, en majoritet av Sveriges befolkning verkar tycka annorlunda!

Anonym sa...

Som sagt, jag tror att "Blues Brothers" är inne på rätt spår när det gäller få ut de "lätt" sjuka på arbetsmaraknaden, men helt åt hel..e fel ut när det gäller de svårt sjuka. Om du sedan vänder på det så får du "Jönssonligans" spår.
Det man missar i debatten är det viktigaste, rehabilteringskedjan och att de som har det svåras får rätt hjälp i rätt tid. De ska inte kastas ut till arbetsmarkanden efter 3 månader, de ska få hjälp av FK att rehabiliteras, det tjänar hela samhället på!

Burt