måndag 4 januari 2010

Kronprinsessan i Afghanistan

Året börjar riktigt bra, först meddelade Expressen att man avser att ha en redaktion i Afghanistan och därefter släpps nyheten att Kronprinsessan Victoria just genomfört ett besök vid det svenska förbandet. Bra jobbat kronprinsessan!
SvD Aftonbladet Expressen DN

9 kommentarer:

Anonym sa...

Att Expressen är i Afgahnistan kan jag inte annat än hålla med om är bra.

Att prinsessan åker dit känns dock inte bara meningslöst utan som slöseri med pengar mankraft.

Vad gör hon för nytta där? Att vi fortsätter behandla kungafamiljen som någon slags speciell sorts människor är äckligt och känns kränkande för mig som medborgare.

Anonym sa...

Avskaffa monarkin. Vad kostade detta besök oss skattebetalare och vad gjorde de för nytta? Herregud, hur kan detta fortgå i en demokrati.

Anonym sa...

Kan absolut inte hålla med föregående. Att Expressen skall sitta i Afghanistan på heltid bäddar inte för annat än extrem sensationsjournalistik, vilket är det Expressen sysslar med. "Soldat Johan fick skavsår efter att ha varit ute och gått hela dagen" omvandlas till "HELA SVENSKA STYRKAN HAR FÅTT BENEN BORTSPRÄNGDA!". Kan knappast vara någon nyhet att detta är vad skitblaskan sysslar med.

Att Kronprinsessan däremot åker ner för att visa stöd för de svenska soldaterna ser jag dock som en bra sak. När snittlantisen sitter här hemma, utan någon som helst koll på läget, och gnäller kan det kännas bra att få se att det faktiskt finns någon där hemma som stödjer denna insats.

Göran Pettersson sa...

Spännande med en splittrad kommentatorskår! Jag hoppas att Expressen ska ägna sig åt en mer allsidig journalistik än att försöka göra missionen till en dokusåpa. Jag tror att de kommer att lyckas ge en allsidigare bild av problemen i Afghanistan, vi får se om jag får rätt.

Lars Robin sa...

Möjligen en ny vers för Uggla i låten
" Jag mår illa "

Anonym sa...

Tips! Dem kan gifta sig därnere oxå, blir billigare för oss i Sverige

Anonym sa...

Jag stöder styrkorna i Afghanistan till fullo, dock har jag svårt att förstå varför vi ska betala resor för kronprinsessan. Monarkin får gärna finnas kvar, men det måste finnas någon rimlighet i hur mycket pengar vi betalar ut i socialbidrag till denna familj (ja, vi gör fortfarande skillnad på folk i Sverige). Det räcker med att ta en titt i kungens garage så inser man att bidragsstorleken övergår det som kan anses rimligt. Samtidigt blir vanligt folk utkastade från sjukförsäkringar och arbetslöshetskassor. Sjukt? Du avgör!

Anonym sa...

Att Konungangahuset, genom sin representation av kronprinsessan och hennes gemål, visar sitt stöd för den svenska insatsen i Afghanistan BETYDER mer än vad ni inskränkta människor tycks vilja förstå eller för den delen hava en insikt om. Som skattebetalare, och som en gniden sådan, säger jag att kronprinsessan har precis förstått sin roll som blivande symbol för de svenska väpnade styrkorna.

Calle i Rosendal sa...

Underbart att läsa hur HKH Kronprinsessan mött våra soldater i Afghanistan. Kul också att se att Daniel var med. Bra team.
Mycket bra representant för Sverige och jag blir oerhört stolt varenda gång jag ser henne i TV eller IRL. Bli utmärkt som drottning en dag. Fantastiskt att vi fortfarande får ha kvar kungahuset. Annars hade väl även vår konstitution varit lika grå som domusfasaden på torget i Ljungby. Efter sossarnas rivningar...