lördag 2 januari 2010

Rött gillar grönt?

Igår skrev jag i ett blogginlägg om opinionsläget. Enligt min uppfattning så innebär Miljöpartiets allt starkare ställning inom det rödgröna blocket en fara för Socialdemokraterna och en möjlighet för Alliansen och kanske framförallt Moderaterna. Traditionella socialdemokratiska väljare med industribakgrund har ofta svårt för Miljöpartiet. Om Miljöpartiet blir allt tyngre inom det rödgröna blocket kan dessa traditionella Socialdemokrater välja att antingen röstskolka eller rösta på ett parti som ligger närmare deras värderingar när det gäller energipolitik och tillväxt. Idag har Göran Skytte en krönika i SvD som är inne på ett angränsande område. Han lyfter fram den enorma spännvidden som finns hos de rödgröna när det gäller bl.a. synen på bilen och infrastruktur.

Mitt inlägg igår fick mothugg av två socialistiska bloggare. De hävdade att samarbetet mellan Socialdemokraterna och LO var mycket gott och att mitt resonemang snarast var ett moderat önsketänkande. Vi får se om de återkommer med kommentarer på Skyttes krönika.

Mitt i steget Kadir Meral
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob på
Andra bloggar om:

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Alliansen hade väl kunnat köpa MP på samma sätt som Ärkebiskop Anders Wejryd embarkerade miljöfrågan och som han ur Svenska Kyrkan synvinkel ville tala mest om. Valsegern hade varit fullständingt säker.