måndag 4 januari 2010

Dags att börja Twittra?

Jag har bloggat sedan drygt två år tillbaka. Framgången har väl varit växlande. Under FRA-debattens mest intensiva dagar hade bloggen uppemot 1000 unika besökare om dagen, under andra perioder har besökartalet legat klart under 100. Likaså har det växlat i antalet kommentarer som lämnats till blogginläggen. Nu har nästa informationstekniska innovation börjat rota sig bland riksdagspolitikerna, Twitter. Så här långt har jag stått emot frestelsen. Vad jag hittills sett av Twittrande tycker jag inte riktigt passar mig och mitt ledamotskap. Men idag har SvD en större genomgång av riksdagspolitikerna och deras Twittrande, måhända är det dags för mig att ändra uppfattning.
SvD Tokmoderaten

9 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Absolut inte Göran!

Våga vägra Twitter! Jag bryr mig om substans, inte vad dina kossor fick för gott att äta eller hur vädret ser ut över Lohärad...

På 140 tecken skrapar man som bäst på ytan, oftast blir det löjligt svammel.

Krassman sa...

@Göran
Jag är beredd att hålla med Antonsson på detta. Jag har själv Twitter men tycker att det tappat sin glans, för länge sedan. Fortsätt bloggandet och prova istället myou som jag använder mig av.

På min blogg ser du mitt flöde från myou som är en mobilblogg som använder sig av mms. Klart mycket bättre tycker jag. Då kan vi ju få se lite fler bilder på dina kossor som Antonsson tar upp.

Mary X Jensen sa...

Äh grabbar. Jag älskar att twittar och hare en gedigen kommunikation på gång med allehanda intressanta personer. Mediamänniskor, politiska motståndare, moderater, IT-folk och andra.

Däremot kanske det inte är ett format som passar alla. Då ska man välja andra kanaler, det finns så många.

Tokmoderaten sa...

Som du vet Mary, behöver jag minst 4225 tecken för att komma fram till poängen - och då känns Twittrande rätt hopplöst.

Enda gången jag varit nöjd med mitt twittrande var när jag hängde ut värdelösa bilisters reg.nr i farten. Detta under en färd på rv 70 mellan Avesta och Enköping.

Göran Pettersson sa...

Tack för tipsen och råden, även om det pekade i olika riktning. Jag ska saken till övervägande och eventuellt återkommer jag på Twitter men då blir det i någon annan form än en lista på vad jag ätit.

Leo sa...

Twitter är bara lönt att använda för en politiker som är villig att diskutera med och lyssna på folket (d v s en demokratisk politiker).

Bestäm själv om du vill använda det :)

Nedslag sa...

Jag håller med Mary

Klart du ska Twittra. Vi anti FRA-lapptäckslagen svärmade hit det ska medges. Men på Twitter kanske du får en annan mer symetrisk ;) bild av oss FRA-motvallare. Ser fram emot att få följa dig där.

Gott nytt år och fortsatt lycka till.

www.twitter.com/tindra66

Anonym sa...

Lite festligt att du nu skriver att det var rekordmånga besökare under FRA-debatten, eftersom du förnekade det då... (Nu kommer du säkert att säga att du visst hade lika många besökare INNAN FRA och innan du blev känd, men det stämde inte riktigt enligt den statistiksida du hänvisade till då.)

Blogger Göran Pettersson sa...


Jag bedömer att det är ett drygt tiotal personer som lämnar kommentarer på sidan och i många fall uppstår debatter mellan olika kommentatorer.
Bloggen har inte fler besök idag än innan FRA-debatten. Däremot lämnas det väsentligt fler kommentarer.

19 augusti 2008 09.09

Göran Pettersson sa...

Till Anonym:
Du har rätt, jag hade fel i mitt senaste inlägg. Jag har gått tillbaka och tittat på statistiken, jag hade ungefär samma besöksfrekvens före som under FRA-debatten. Under det senaste året har dock frekvensen gått ned men jag hade fel när jag kopplade det till FRA-debatten. Troligen har det att göra med att jag inte varit lika aktiv att blogga om dagsaktuella ämnen. Tack för påpekandet.