fredag 30 september 2011

Partiledardrevet

Med åtta partier i riksdagen blir det många partiledare. När dessutom Miljöpartiet håller sig med två språkrör och Vänsterpartiet är på väg att få två blir partiledarebefattning nästan en dussinbefattning. Under denna mandatperiod har tre partiledare mot sin vilja motats bort från sina ledarpositioner. Nu verkar det som om det även har dragit igång en kampanj mot en fjärde partiledare, Göran Hägglund. När denna typ av diskussioner förs i offentligheten brukar det bara vara en tidfråga tills det blir partiledarbyte. Motsatsen har dock förekommit. Lars Leijonborg kritiserades hårt ett år före riksdagsvalet 2002. Leijonborg redde dock ut situationen och vid valet 2002 blev han kallad Lejonkungen och hyllades för Folkpartiets succéval.

När det gäller Kristdemokraterna så anser jag att de har goda möjligheter att spela en viktig roll i svensk politik. Om detta har jag samtalat med två av Kristdemokraternas framtidsnamn, Ebba Busch och Aron Modig.

Du kan lyssna på samtalet med Ebba Busch genom att klicka på denna länk.
Du kan lyssna på samtalet med Aron Modig genom att klicka på denna länk.

Här följer dessutom en liten videofilm med Ebba Busch.


Expressen SvT SR SR SvD Brännpunkt

2 kommentarer:

Max sa...

Hej. Jag har inte så mycket och säga egentligen, såg videon med dig och Ebba och den gav inte så mycket även om hon är intressant. Vill dock påpeka en sak trots att jag inte röstar Kd. Detta med bloggande, videor och att finnas på Internet är Frukansvärt viktigt av er politiker! Dels för att de främlingsfientliga fått dominera Internet alldeles för länge, men också för att göra er mer tillgängliga för oss väljare. Fortsätt blogga, och våga kritisera andra borgerliga partier och det egna partiet. Tack för mig!

Unknown sa...

Partiledarstride avslöjar hur splitrade KD är.En falang med
svavelosande frikyrkopredikanter,
och vanligt folk.Lär av KD i Tyskland,där är KD starka.