lördag 24 september 2011

Putin rules

Putin har nu offentliggjort att han vill återinträda som president. Detta är bara ytterligare tecken på att rysk demokrati av dagens snitt är något helt annat än vad vi är vana med i väst. Putin utövar sin makt såväl genom statsapparaten som rättsväsendet och näringslivet. Den dag då gas och olja inte längre spelar samma ekonomiska roll som idag så kommer det ryska samhället att vara ohjälpligt efter i utvecklingen. Jag hoppas verkligen att utvecklingen tar fart när det gäller alternativ till fossilbränslena.

DN SvD SR SvT Wiseman's Wisdoms

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha och vad blev skillnaden med Medev då? Ryssarna själva har sedan länge insett vem det är som styr skutan.

/maggan

Göran Pettersson sa...

Till Maggan:
Putin har styrt även under Medvedevs tid som president. Dock skulle man kunnat tro att Medvedev under en andra mandatperiod skulle ha kunnat flytta fram ställningarna.

Tim sa...

"Putin har styrt även under Medvedevs tid som president."...

Typiskt patetiska svenskar att förneka allting som handlar om Ryssland... Putin = Premiärminister, Medvedev = president => Medvedev styr.

Bara okunnigt att påstå något annat.

Anonym sa...

Om jag kommer ihåg rätt så var det väl mer eller mindre Putin som tillsatte Medvedev skulle nog förvånat mer om han faktiskt försökt flytta fram positionen, nåt säger mig att takhöjden i Moskva och på Lidingövägen har något gemensamt.

Till Tim..En sminkad gris är fortfarande en gris.

ps kul att hr Pettersson uppmärksammar vår omvärld ska fortsätta ta del av dina intellektuella vedermödor ds.

/maggan