fredag 30 september 2011

Stor i orden liten på jorden

Sanningens ögonblick närmar sig för den store folktalaren Håkan Juholt. Sedan han valdes till partiordförande har han hållit ett antal storvulna tal i vilka han pekat ut färdriktningen för Socialdemokraterna. Nu ska orden omsättas i handling i form av en budgetmotion. Nu duger inte längre bara ord utan nu krävs också siffror. Resurser ska fördelas och prioriteringar genomföras. Inte blir arbetet lättare av att de flesta med utbildning och erfarenhet rensats ut ur det ledande skiktet inom Socialdemokraterna. Det ska bli mycket intressant att ta del av Socialdemokraternas budgetmotion. Vad blir det av de många löftena? Kommer orden att följas av handling? Kommer S att slå vakt om bidragslinjen eller blir det en lågmält anslutning till arbetslinjen som drivits igenom av Alliansen? Jag utgår från att S kommer matcha Reinfeldt när det gäller användandet av ordet ansvar, dock med en annan innebörd.

Expressen Expressen ledare DN DN-debatt Jan Nygren Aftonbladet

Göran Pettersson (M)

1 kommentar:

Carina Torgestad sa...

Eric Erfors skrev att en skuggbudget är ett överskattat politiskt dokument och en önskelista man inte behöver ta ansvar för.
Vi menar att alla budgetar som inte kommer före val, ur demokratisk synvinkel, är överskattade. Makten ska enligt grundlagen utgå från folket. Budget efter val gör folket maktlöst.
Se MedborgarKrafts hemsida
Hälsningar
Carina