måndag 13 augusti 2012

Politiskt mod efterfrågas

Jag har länge argumenterat för att det är för billigt att låna och att det leder till en på sikt ohållbar skuldsättning. Jag kan inte påstå att responsen varit särskilt positiv. Nu har det dock dragit igång en debatt och i dag skriver Svenska Dagbladet Näringsliv bra om frågan. Här nedan är en liten filmsnutt som jag gjorde för över ett år sedan. SvD SvD

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt stå på dig Göran. Något måste göras åt denna orimliga bostadspolitik.

Anonym sa...

Bra att det finns någon som i alla fall försöker stoppa galenskapen innan det är för sent (om det nu inte redan är det). Du har min röst i nästa val!

Anonym sa...

Min röst också!

Anonym sa...

Tack Göran! Jag har sedan ett tag tillbaka, när jag började följa politiken på närmre håll, blivit mörkrädd av många riksdagsledamöters kompetens och verklighetsförankring. Jag är glad att det finns undantag!

Anonym sa...

Bra att det finns vettiga krafter i Moderaterna, men tyvärr så är det den förda allianspolitiken som är den största orsaken till bobubblan.
Både avskaffandet av fastighetsskatten och inkomstskattsänkningarna har gjort att bubblan accelererat.
Reformerna 2006 var i grunden bra (skattesänkningar på jobb är mycket bra politik), men borde ha finansierats med slopat ränteavdrag och samanfallit med ett införande av amorteringskrav. Då hade skattesänkningarna gått till konsumtion eller sparande istället för kreditgivning.

Göran Pettersson sa...

Tack för alla uppskattande kommentarer.

När det gäller finansieringen av förändringen av fastighetsbeskattningen så lyfte Fredrik Reinfeldt i valrörelsen 2006 (I anslutning till sommartalet i Vaxholm) fram möjligheten att reducera avdragsrätten. Reaktionen blev omedelbar och förslaget drogs tillbaka.

Anonym sa...

Bra inlägg i debatten