onsdag 1 augusti 2012

Svensk pork barrel

Tillväxtverket är nu utsatt för en mediagranskning när det gäller deras till synes frikostiga interna representation. Det är säkert bra och viktigt. Användandet av skattemedel granskas och för att bibehålla förtroendet för myndigheterna krävs de att dessa följer relgerna. Vad som vore ännu bättre är om hela det regionalpolitiska komplexet granskades mera ingående. Inom regionalpolitiken och EU-stöden ryms det enligt min uppfattning sämsta inom svensk politik. Kanske den gamal repliken från Alla presidentens män kan säkert tjäna som utredningsmetod. Follow the money!

SvD Ekot DN Aftonbladet SvD GP

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag kan rekommendera att cheferna i statlig förvaltning kommer till en ledardag nu i höst på temat - DEN VISE CHEFEN - det kostar i o f sig 3 990 Kr för en heldag, men det är väl värt pengarna.

Vi kommer att vara på Burgårdens konferenscenter i Göteborg den 25 september (en kommunal gymnasieskola - alltså inget högklasshotell - men mycket bra kvalitet ändå).

Den 23 oktober är vi på Hillesgården i Klippan, ett mycket intressant projekt där ett kollektiv människor skapat en mycket intressant kursgård, ej "högkostnad" där heller, men mycket god kvalitet!

Mer information på www.mirrorgate.se - varmt välkomna att sända hög som låg chef på denna intressanta ledardag - DEN VISE CHEFEN.

Leif Ekstedt sa...

Man frågar sig ängsligt. Är det Moderata anhängare som fått uppdraget och missat poängen?
Förhoppningsvis icke!!!

En ordentlig redovisning om vem som har ansvaret är på sin plats.