lördag 10 januari 2009

Lars Ohly skrattar säkert gott

Under de rödgröna förhandlingarna sägs det att socialdemokraternas Thomas Östros benhårt höll fast vid att vänsterpartiet måste acceptera regelverket runt budgeten. Nu har det plötsligt uppstått ett läge där Östros gamle regeringskollega Morgan Johansson argumenterar på ett liknande sätt som vänsterpartiet. De ”upproriska” skåningarna möts dock med rejäl moteld och Östros partikollega i finansutskottet. Hans Hoff ser det hela som ett påhopp på Mona Sahlin och säger enligt SvD:
”Det finns ju inte en borgerlig pr-byrå i världen som kan skada socialdemokraterna så mycket ledningen i Skåne gör med de här utspelen”

Det verkar som om de stridigheter som under lång tid funnits inom SSU nu även flyttat upp till vuxenavdelningen. Givetvis innebär dessa interna stridigheter socialdemokraterna att Mona Sahlins ställning som statsministerkandidat ytterligare försvagas. När hon inte ens vinner förtroende inom det egna partiet så är det väl tveksamt om hon ges förtroende av väljarna. Den som nog gläds mest åt händelseutvecklingen är nog Lars Ohly som återigen kan inkassera en trofé när Mona Sahlin tvingas ta ytterligare steg i hans riktning

I ett tidigare inlägg idag så kommenterade jag varför jag anser att det är rätt att hålla fast vid budgetreglerna. Det är dock viktigt att inte låta principfastheten bli till dumhet. Principer och sunt förnuft måste förenas. Men våra erfarenheter från kriserna på 70-talet visar att det politiska systemet tenderar till att se alla tider som svåra därför krävs en del lite primitivare metoder för att skydda statsfinanserna.

DN SvD SvD
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är systemet som rasar och socialdemokraterna liksom de andra partierna måste skaffa sig en politik som inte sitter i knät på finanseliten (såsom alla politiker gör idag, oavsett färg). Att tro att man kan ändra på systemet längre genom att skyffla runt pengarna är bara befängt.

Tog upp detta i min senaste blogg:
http://blogg.aftonbladet.se/11316/perma/1081463