onsdag 28 januari 2009

Partiordförande på livstid?

Mona Sahlin fortsätter att göra kategoriska uttalanden om hur socialdemokraterna kommer att agera när det gäller ett svenskt Natomedlemskap. I somras så utropade hon att socialdemokraterna aldrig skulle gå med på ett medlemskap. Nu väljer hon i en intervju med TV 4 att formulera sig lite annorlunda. Så länge hon lever kommer inte socialdemokraterna att omvärdera sin inställning. Jag undrar hur hon resonerar. Avser hon att förändra socialdemokraternas beslutsordning? Är det så att befattningen som partiordförande dels ska ges rätten att fullt ut bestämma vad partiet ska anse i olika frågor? Tänker hon dessutom förändra regelverket för partiordförandevalet så att befattningen kommer att innehas på livstid? Det rimliga svaret på reporterns fråga hade väl varit "så länge som jag är partiordförande kommer socialdemokraterna inte att ändra uppfattning i Natofrågan!"

Du kan se nyhetsinslaget här på nätet. Jag figurerar också kort i inslaget med en liten kommentar. Senare idag spelar jag och Jacob in ett nytt avsnitt av "Den politiska talradion - dinledamot.se". Vi kommer att använda veckans avsnitt till att diskutera just försvars- och säkerhetspolitiken.

4 kommentarer:

Tokmoderaten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tokmoderaten sa...

Förhoppningsvis rättstavat nu.

Det finns ju ett annat alternativ, Göran... Eftersom vi har hjärndödsbegreppet i Sverige nuförtiden så borde NATO-medlemskapet kunna förverkligas redan idag utan att sosseriet och Mona skulle kunna opponera sig.

FelixH sa...

Tack Fredrik! En underbar kommentar som talar för sig själv. Jag önskar att jag var lika fyndig!

Anonym sa...

"Är det så att befattningen som partiordförande dels ska ges rätten att fullt ut bestämma vad partiet ska anse i olika frågor?"

Dra parallellen med FRA - fråga sen Fredrik Reinfeldt!