lördag 30 april 2011

Även socialdemokrater tar avstånd från Juholts Libyenutspel

Gårdagens utspel från Håkan Juholt att Socialdemokraterna kräver hemdragande av det svenska flygförbandet från Libyen möter nu även intern socialdemokratisk kritik. Widar Andersson skriver i dagens ledare i tidningen Folkbladet:
"Det enda respektabla och anständiga sättet att lufta sin tveksamhet är emellertid att överlägga med regeringen. Nu väljer Juholt i stället att göra ett utspel som snabbt understöds av Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Kriget i Libyen är på riktigt. FN mandatet handlar bokstavligen om att försöka förhindra fortsatt våld och fortsatta mord av civila. Socialdemokraterna är ett presumtivt regeringsbildande parti. Jag kan inte undgå att känna ett oroande obehag inför hur Håkan Juholt agerar i frågan om det svenska mandatet i Libyen. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna bör inte ingå i den krets av partier där Socialdemokratisk utrikes- och säkerhets-politik förankras."

Jag instämmer i Widar Anderssons kritik. Imorgon drar cirkusen Juholt vidare. Då lämnar han huvudstaden för att förstamaj tala i Falun och Borlänge. Vi får se vad citatmaskinen Juholt kan leverera för överraskningar då. Jag skulle kunna tro att mer ansvarsfulla socialdemokrater redan börjar längta tillbaka till tiden då Mona Sahlin var partiordförande och ännu mer till när Göran Persson var det.

2 kommentarer:

Sumatra sa...

Det är nog fler än ansvarsfulla socialdemokrater som längtar tillbaka eller kanske framåt mot Juholts efterträdare.

Skall partiet bestå, bör man nog staga upp tänket.

J.K Nilsson sa...

Alla som följt Juholts karriär som försvarspolitiker torde inte vara förvånade och upprörda. Snarare uppgivna.

J.K Nilsson