fredag 15 april 2011

Han tänker nog så stort han förmår

Förre socialdemokratiske finansministern Kjell-Olof Feldt ger idag ett antal råd till Håkan Juholt. I en artikel i Expressen uppmanar han Juholt och Waidelich att tänka större. Det är ett gott råd och Feldt lyfter bland annat fram de demografiska utmaningar som samhället står inför. Juholt har ju visat sig att vara en synnerligen handlingskraftig person, dock verkar det stå sämre till med omdömet. Under sin korta tid som partiordförande har han hunnit med att både skapa osäkerhet runt pensionssystemet, en utav pelarna i den svenska ekonomiska politiken, som att bidra till en intellektuell härdsmälta när det gäller den svenska insatsen i Libyen.

Det ligger mycket i Kjell-Olof Feldts råd. Jag betvivlar att Juholt har förmåga att ta dem till sig och att omsätta dem i ekonomisk politik. Jag tror att han gör så gott han kan. Han förmår helt enkelt inte att tänka större. Däremot verkar han en synnerligen god förmåga att leverera fyndiga kommentarer. Jag tror personligen att Juholt passar bättre på Norra Brunn än i Rosenbad.

Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Han kanske bara har otur när han tänker....

AW sa...

"Det går inte att lära gamla hundar att sitta", så varför försöker den annars så ibland kloke Feldt ge honom råd som han inte kommer att följa....??? Frågan är nog vad kommer att hända med Juholt, när dyker de stora liken i garderoben fram, när avgår han eller blir avsatt? Ser inte honom som en framtida ledare eller statsminister kandidat,positivt för M såklart!