lördag 23 april 2011

Skyll inte på flygförbandet

Försvarsutskottets nye ordförande, socialdemokraten Peter Hultqvist, ger nu exempel på den sämsta sortens politiskt ledarskap. Först driver hans parti igenom en ologisk begränsning av den svenska insatsen i Libyen. När det absurda i uppgiftsställningen kommer till allmänhetens kännedom då väljer han att kritisera dem som skickats iväg att lösa uppgiften. Dessutom verkar det rätt tveksamt om Peter Hultqvist som ordförande för försvarsutskottet direkt kontaktar Försvarsmakten. Försvarsmakten ska inte styras från riksdagen utan regeringen.

Jag har skrivet om det förut men det förtjänar att upprepas. Håkan Juholts ingripande i utformningen av beslutet om den svenska insatsen i Libyen var synnerligen missriktat. Hans tal om sin speciella hänsyn om drogade barnsoldater var ytterligare exempel på att fyndiga uttalanden inte är samma sak som politiskt ledarskap.
SvD Wiseman's Wisdoms

4 kommentarer:

Per K Eleman sa...

Pettersson,
Är du förvånad?

Per A. sa...

Försökte ens regeringen förhandla fram mer omfattande ROE, eller är det bekvämt att ävenm här kunna skylla på (s)?

Att faktiskt acceptera att man har ansvaret även för saker som inte är jättebra har hittills inte varit regeringens starka sida.

Leif Ekstedt sa...

Moderat politik mår bra av att själv tala om vad Moderaterna vill och står för. Allt¨så hävda vad "vi" avser att göra och mindre med vad Juolt tar sig före.
Men det gäller väl inte enbart vårt parti Moderaterna - det gäller Alliansen också.
Valsamverkan föreslås - nyttigt för tronpretendenter att ta hänsyn till sina syskon.

Aw sa...

Juholt kanske kommer fram till någon bra lösning i baren.....eller???!!!
http://www.expressen.se/nyheter/1.2413271/svenska-turister-horde-juholt-hana-partikamrater-oppet