lördag 17 januari 2009

Rödgröna arbetsgrupper utsedda

Nu är det rödgröna arbetsgrupperna utsedda. Den intressantaste är grupp nummer 5 som enligt ett socialdemokratiskt pressmeddelande ska ha följande uppgift och lagsammansättning:
”Gruppen för en rättvis och hållbar värld; i strävan efter ett gemensamt ansvarstagande i vår omvärld finns svaren på hur Sverige ska agera aktivt i EU, FN och gentemot omvärlden med en tydlig utrikes- och säkerhetspolitik.
S: Urban Ahlin, vice ordförande utrikesutskottet och Lena Hjelm-Wallén, bla fd utrikesminister
Mp: Annika N. Christensen, fd riksdagsledamot, ledamot i försvarsberedningen och Per Gahrton fd riksdagsledamot och EU-parlamentariker
V: Hans Linde, utrikespolitisk talesperson, Göteborg och Ulla Hoffmann, fd partiledare och riksdagsledamot, Tyresö”

Tänk den som finge bevittna den gruppens möten! Vilket persongalleri! Urban Ahlins personliga åsikter om utrikespolitiken torde väl inte ligga så långt ifrån Carl Bildts. Lena Hjelm-Wallén var som utrikesminister rätt tuff mot sin försvarsminister Thage G. Peterson och förespråkade en betydligt kraftfullare linje när det gällde svenska militära insatser eller som chefen för dåvarande FOA:s TESLA-grupp uttryckte saken: ”Thage ”basker” Peterson och Lena Hjelm-Wallén”. Den tredje, enligt min uppfattning, vettiga ledamoten i gruppen är Annika Nordgren Christensen som gjort sig känd som en stark anhängare av svenska internationella insatser. Dessa tre ska försöka få ihop en rödgrön utrikespolitik tillsammans med den tre politiker som står mycket långt från mittfåran i svensk politik. Miljöpartiet har av någon obegriplig anledning dammat av den rabiate Per Gharton! Vänsterpartiet ställer upp personer som nog av de flesta räknas som tvättäkta kommunister Hans Linde och Ulla Hoffmann. Bäva månde alla sansade socialdemokrater.

Barometern Annika Nordgren Christensen
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Förhoppningsvis kommer Gahrton vara så rattfull att han kommer stoppas på väg till mötena...

Leif Ekstedt sa...

Ja låt dom sköta sitt - så blir det såpbubblor av det hela.
Förresten är det synd att inte partiet tagit fram den fina jobbskatte-tabellen i egen regi.
Idén kom från Uppsala direkt ut i bloggosfären. Bra att den kom.
Pensionärerna har fått det bättre - kolla utfallet för 2009. Det är också en poäng , som kan inkasseras.

Anonym sa...

Hur vet du att Hans Linde och Ulla Hoffmann är kommunister? Har du frågat dem? Men det är klart, när oppositionen ställer upp med ett kompetent gäng måste ju moderater och övriga högertokar smutskasta. När man går mot valförlust verkar ju alla vapen vara tillåtna. På tal om smutskastning så bör nog moderater vara lite försiktiga, eftersom man lanserat hederliga personer som Maria Borelius och Cecilia Stegö-Chilo. Skrattretande!