tisdag 24 juni 2008

Sahlin skär pipor i vassen

Mona Sahlin uttalar sig nu i den uppmärksammade FRA-frågan. Inte särskilt överraskande fortsätter hon att försöka skära pipor i vassen och vinna popularitet på att misstänkliggöra den viktiga försvarsunderrättelsetjänsten. Det är tveksamt om detta ökar hennes trovärdighet som statsministerkandidat.

I det senaste avsnittet av den politiska talradion dinledamot.se kommenterar jag och riksdagskollegan Gustav Blix frågan om försvarsunderrättelsetjänst. I morgon kväll återkommer jag med ett längre podradioprogram om FRA-frågan där jag besvarar många av de frågor som mejlats till mig under de senaste veckorna.

Du startar radioprogrammet genom att trycka på playknappen på spelaren här under. Programmet startar efter cirka 30 sekunder.

DN SvD Aftonbladet Sydsvenskan

________________
Twingly
Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Örjan sa...

Blaha blaha. Denna DDR-lag kommer att rivas upp snarast. Din kommentar luktar avundsjuka lång väg. Jag läste någonstans (minns ej var) att det kommer att dröja en generation innan vi har en borgerlig regering igen. Kanske två generationer med tanke på alla fadäser och inkompetenta beslut som denna regering gjort sig skyldig till.
Låt oss hoppas det i alla fall. ALDRIG MER en borgerlig regering - vi ser ju nu hur den nuvarande spricker mer och mer.

Anonym sa...

Hej,

Som borgerlig röstare har jag efter FRA-lagen givetvis lämnat såväl den borgerliga som röda sfären eftersom ni fullständigt tar avstånd från det fria och demokratiska samhälle Sverige har utgivit sig för att vara.

Men en sak som också stör mig är hur sådana som du personifierar politikerföraktet. Inte för att jag sympatiserar med Mona, eller för den delen tror att sossarna kommer riva upp beslutet. Nej, jag pratar om den fruktansvärt löjliga attityd som du och många politiker har när det gäller att kommentera meningsmotståndarna.

Varför kan ni aldrig vara sakliga utan alltid måste förlöjliga och raljera över de politiker ni inte tycker som. Det här är lika illa i alla läger, och oavsett om man är på lokal Uppsalapolitisk nivå eller som du, i Riksdagen.

Jag har under mina 28 år lärt mig att skämmas mer och mer för den otroligt patetiska förhållningen ni har mot människor som tycker olika. Riksdagsdebatter låter som när jag och mina systrar bråkade och försökte få vår mamma (fru talman) på vår sida.

Tyvärr är ni förbi. Din tid och din generation är utdöende, och det är positivt för förnyelsen av politiken.

Jag beklagar att sådana som du fortsätter tro att politik förs genom att raljera över andra, istället för att sakligt framföra argument och stärka egna teser och teorier.

Jag beklagar att inte en sådan som du kan skilja på oliktänkande och feghet, oavsett ideologi.

Jag beklagar att det är sådana som du som dagens unga människor ska kunna relatera till.

Och jag beklagar förstås, som borgerlig röstare, att ni - förmodligen för att ni inte har den tekniska kompetens och förståelse - godkänner en FRA-lag. Men det gäller förresten båda blocken eftersom Bodström initierade fadäsen.

Mvh,
Simon Johansson
Politikerföraktande ungdom, pga sådana som dig.
Uppsala

Anonym sa...

Göran Petterson, moderat riksdagsledamot

Det är faktiskt du och övriga borgerliga ledamöter som röstade ja som bjudit Sahlin och sossarna på det här. Så du bör inte beklaga dig.

Det blir något absurt att säga att Sahlin motarbetar Fra. I din värld tycks man antingen säga ja till allt som Fra vill göra eller så är man fiende både till Fra och rikets säkerhet.

När året verkligen var 1984 så var moderaterna och dåvarande m-ordföranden Ulf Adelsohn det parti som mest talade om personlig integritet emot staten. Idag är moderaterna istället det riksdagsparti som är mest negativt till att värna medborgarnas integritet mot staten. Det är en tragisk utveckling.

Inte har det blivit bättre av att m och kd envist sa nej till flera förslag från fp och c för att förbättra integriteten i Fra-förslaget. Först när ni var extremt pressade dagen före voteringen sa ni ja till de förslag som alliansen då kunde enas om.

Jag är själv antisosse. Tycker att sossarna betett sig både hycklande och fult när de låtsas som att det inte är de som startade arbetet med nuvarande Fra-förslag. Men om nu sossarna verkligen omprövar sina åsikter ska de ha beröm för det, inte kritik. Alliansen borde också ompröva sina åsikter om Fra-förslaget. Än är det inte försent.

Bättre att byta åsikt och erkänna man hade fel än att behålla en felaktig åsikt.

Muf är väl för övrigt också populister och emot rikets säkerhet enligt ditt resonemang. Kanske dags ni byter ut ungomsförbund då eller?

Bengt Held
Liberal och borgerlig

Göran Pettersson sa...

FRA-debatten går vidare. Jag kommenterar frågorna i dagens avsnitt av den politiska talradion dinledamot.se
Du finner avsnittet om du följer den här länken http://dinledamot.blogspot.com/2008/06/podradio-om-signalspaning.html

Anonym sa...

Jag tycker att politiker har generellt svårt att nå riktigt ordentligt nå ut till svenska folket med saklig fakta. Istället så väljer dom pajkastning på varandra. Då kan jag förstå att det uppstår mycket lågt förtroende av svenska folket.

Det verkar även som om politiker vill helt och fullt från gå våra viktiga grundlagar och skapa ett odemokratiskt kontroll samhälle.

Terrorister är en mycket liten minoritet av hela jordensbefolkning som har fått beslutsfattare att ge vika till deras terror. Istället ge inte vika och försvara demokratin.

En mycket liten minoritet av jordensbefolkning ska inte begränsa människors frihet.

Det är absurt att jaga folk genom databaser genom sökords sökning och registrering av alla bloggare.

11 september terroristerna använde sig inte av avancerade databaser!

Värna om den svenska demokratin!

Värna om de svenska grundlagar!

Värna om den västerländska friheten!