tisdag 17 juni 2008

Socialdemokraterna ligger lågt

Idag debatteras frågan om försvarsunderrättelsetjänst i riksdagen. Hela 19 ledamöter är anmälda till talarlistan. Totalt har talarna begärt hela 3 timmar och 2 minuters talartid. Riksdagens största parti socialdemokraterna har anmält bara en talare, Anders Karlsson, och endast 6 minuters talartid. Varför är det så? Arbetet med det nu liggande förslaget började under den socialdemokratiska regeringens ledning. Den nu aktuella propositionen tar mer hänsyn till integritetsfrågorna än de förslag som fanns i det socialdemokratiskt styrda försvarsdepartementet. Jag tror att socialdemokraterna är kluvna över sin spektakulära framgång med att skapa oordning inom den svenska underrättelsetjänsten. Istället för att följa sin klassiska linje att i frågor om rikets säkerhet agera pragmatiskt har socialdemokraterna valt att vinna popularitetspoäng genom att gå emot sin egen traditionella politik. Är det så här socialdemokraterna kommer att agera i säkerhetsfrågor under Mona Sahlins ledarskap.

I det senaste avsnittet av den politiska talradion dinledamot.se kommenterar jag och riksdagsledamoten Gustav Blix frågan om försvarsunderrättelsetjänst.

Du startar radioprogrammet genom att trycka på playknappen på spelaren här under. Programmet startar efter cirka 30 sekunder.
SvD
________________
Twingly
Andra bloggar om:

Inga kommentarer: