onsdag 25 februari 2009

All hat and no cattle?

Under det amerikanska primärvalet anklagade Hillary Clinton Barack Obama för att vara ”All hat but no cattle” på svenska skulle det väl snarast kunna jämföras med ”Mycket snack men lite verkstad”. Igår talade Barack Obama till den amerikanska kongressen och det står helt klart att han hur som helst är en stor talare. Som svensk parlamentariker blir man lätt lite avundsjuk. Den svenska politiken kännetecknas inte direkt av medryckande tal i riksdagen. Det har till och med blivit så duktigt och tråkigt att de stora talen inte ens innehåller pausering som ger tillfälle för applåder. Men frågan är nu om Barack Obama kommer att leva upp till förväntningarna och visa sig vara mer än en brilliant talare. Det är en farlig väg han anträder med kraftigt underbalanserad budget. Han har dessutom inte lyckats ta full kontroll över demokraterna i kongressen utan reformpaketet innehåller mycket ”valfläsk” det vill säga man har köpt ledamöternas lojalitet genom att lägga in deras favoritprojekt. Juryn är fortfarande ute när det gäller frågan om Barack Obama är ”All hat and no cattle”.
SvD DN HD
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fast om du tittar på vad som har uträttats under första månaden ser du väl ganska mycket cattle?

Göran Pettersson sa...

Jag och Gustav Blix kommenterade Obamas installationstal i ett radioprogram som du finner på länken http://dinledamot.wordpress.com/2009/01/21/den-politiska-talradion-om-obama-som-president/

Jag tycker att hans övertagande av presidentskapet var välskött. Det blev ett par ministrar som fick avgå pga tveksamheter på det personliga planet men det är sånt som händer i dagens skärskådande av offentliga personer.

Anonym sa...

Han har bestämt vilken hund han skall ha. Ekonomin har han överlåtit till Nancy och co. En ekonomisk rådgivare sa upp sig och de andra säger ingenting och stimuluspacket. Jobb och förtroende för ekonomin uteblir.