tisdag 25 januari 2011

För en generös och rättssäker migrationspolitik

Jag är en stark anhängare till att Sverige ska ha en generös och rättssäker migrationspolitik. Men om processen ska vara rättssäker så krävs det att vi också har respekt för domstolarnas domar. Hans Bergström har idag en mycket läsvärd kolumn i DN där han beskriver sin syn ämnet. Mina egna åsikter ligger mycket nära de som Hans Bergström framför.

Hans Bergströms kolumn rekommenderas till läsning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! Det var skönt att höra att det faktiskt finns politiker som tar ansvar för detta lands framtid. Gärna arbetskraftsinvandring, men de flesta invandrare måste faktiskt kunna försörja sig, och känna samhörighet med det svenska samhället, för att vi ska kunna ha en långsiktigt hållbar immigration, vilket jag tycker att vi ska ha.

Anonym sa...

Kan du vidareutveckla varför vi skall ha en generös migrationspolitik ?.
Och hur stor skall denna generösa migrationspolitik vara ?
/Bo

Anonym sa...

Vi kommer att få höra fladdret från många kappvändare inom den närmaste framtiden. Proppen verkar ha gott ur. Men hellre det än att fortsatta en sucidal politik på idelogiska grunder (eler av ren feghet).

Anonym sa...

Göran Petterson, jag undrar hur en rättssäker och generös migrationspolitik ser ut??

Detta av flera anledningar, för det första är det många som får uppehållstillstånd utan giltig id-handling (dessa förstörs vid gränsövergång till EU/Sverige).

För det andra visas gång efter annan att krigsförbrytare får fristad i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad, senast den där snubben som greps i Östersund (för brott begångna under Jugoslavien-kriget).

Sverige fungerar förutom som fristad åt krigsförbrytare men också som fristad åt väpnade organisationer/gerillarörelser. Det mest kända var fallet med GAM (för befrielsen av Aceh-provinsen i Indonesien). Företrädare för GAM intervjuades i sitt svenska högkvarter i en förort till Stockholm i statstelevisionen.

En hel del som kommer till Sverige betalar bra mycket pengar till flyktingsmugglare för att ta sig hit. Indirekt gynnar Sveriges migrationspolitiska svängdörrar ett antal kriminella aktörer (som förutom folk smugglar vapen och narkotika).

Denna "generösa" och "rättssäkra" "migrationspolitik" har pågått såväl under Göran Persson som Reinfeldt. Ska den politiken fortsätta i all oändlighet??

Hur ska samhället fungera med 8% arbetslöshet och ett ständigt inflöde av outbildat folk från t.ex. Somalia (i många fall dessutom analfabeter).

Samtidigt som u-landsbistånd och socialt stöd ökar stort sparas det stenhårt på pensionärer med folkpension, demensvård, försvaret, infrastrukturen med mera.

Dags att vakna!!