måndag 8 december 2008

Sahlin, Ohly, Obama och Ringholm

På valnattens morgon den 5 november var det en närmast rörd Mona Sahlin som hyllade Barack Obama för hans seger i det amerikanska presidentvalet. Frågan är om hon då förstod vad som väntade. För de mer initierade bedömarna stod det redan då klart att den nya amerikanska administrationen ganska snart skulle knacka på de europeiska regeringsdörrarna och fordrande uppmana till truppförstärkningar i Afghanistan. Detta är också regeringens politik men var står egentligen Mona Sahlin i frågan. Inte har hennes situation blivit lättare av att hon nu har fördjupat sitt samarbete med vänsterpartiet och Lars Ohly. Även inom socialdemokratin protesteras det mot det svenska deltagandet i Afghanistan och från ”Gubbhyllan” utslungar Bosse Ringholm sina protester. Kommer Mona Sahlin att lyssna på vänsterfalangen och slå igen dörren i ansiktet på den nyvalde amerikanske presidenten som hon alldeles nyligen hyllat? Blir samarbetet med de tidigare kommunisterna viktigare? Om så är fallet så visar det tydligt att socialdemokraterna har slagit in på en ny utrikespolitisk linje och precis som inom den ekonomiska politiken lämnat den mer sansade linje som företräddes av Göran Persson. FNL-Mona is back!
SvD
Vart leder Mona Sahlin
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Personligen är jag tveksam till om Sverige skall öka sin styrka i Afganistan. MEN för mig är det inte det saken handlar om.

Sverige har en svensk statsminister. Han heter inte Obama. Europa har ännu inte en gemensam president eller ett gemensamt uppsatt försvarsstyrka. Obama är inte valbar till att bli Europas president.

Det är märkligt att Obama kräver saker av Sverige och Europa INNAN han är installerad som USAs president och möjligen kan framföra sitt önskemål i förhandlingar med EU. Mycket märkligt.

Anonym sa...

Från landets bäste ekonomianalytiker:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet