måndag 1 december 2008

Volvo mår bäst i en fordonskoncern

Det är svårt att fullt ut förstå vad det är som händer just nu. Den stora politiska frågan verkar vara huruvida staten bör gå in och köpa Volvo. Utan vidare analys verkar en majoritet av svenska folket kommit fram till att det nog vore bra om staten köpte Volvo. Den alltid lika snabbfotade Mona Sahlin har stämt in i kören. Dock är hon en slug politiker så hon har försett sitt löfte med en klassisk Brask-lapp. Om Volvo är ett framtidsföretag som ingen vill köpa då borde staten gå in, om däremot Volvo inte är ett framtidsföretag bör staten avstå. Om man vänder och vrider lite på socialistledarens argument så finner man att staten nog aldrig behöver gå in och ta över Volvo. För om det inte finns någon intresserad köpare så torde företaget knappast gå att klassificera som ett framtidsföretag.

För egen del tror jag att Volvo kommer att må bäst om det integreras i en annan fordonskoncern. I och med att Ford blir tydligare med att Volvo är till salu så torde ett antal intressenter att dyka upp på scenen.

Absolut knäppast är dock Göran Johanssons uttalande. Jag har alltid tyckt att han har varit en tillgång för sin stad och att han skött sitt uppdrag väl. Men nu verkar det som att han har dragit ur proppen. I ett konspiratoriskt uttalande av sällan skådat slag framför han att regeringen skulle vilja att det gick dåligt för Volvo och Göteborg för att det skulle gynna Alliansen vid nästa val. Det är till att ha åldrats snabbt efter meddelandet om avgången.
SvD SvD Aftonbladet DN
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

Inga kommentarer: