onsdag 16 april 2008

Arbetslinjen även bäst för pensionärerna

Det talas mycket om att pensionärerna är upprörda på regeringen. Socialdemokraterna har hittills rätt framgångsrikt beskylla regeringen för att ha infört en ”pensionärsskatt”. Jag tror att nästa omgång i kampen mellan arbetslinjen och bidragslinjen kommer att avgöras av just pensionärerna. Vi som företräder arbetslinjen måste bli bättre på att förklara sambanden mellan arbete och välfärdssamhället. Arbetslinjens politik syftar till att fler arbetsföra ska arbeta och på det sätt bidra till att trygga välfärden. Bidragslinjens syfte är mer svårförklarat. Möjligen skulle man kunna uttrycka det som att fler ska få bidrag och därmed vara tacksamma och nöjda. Räkningen kan man sedan skicka till nästa generation som ändå inte har rösträtt på många år.

När det gäller pensionerna så är de kopplade till den totala lönesumman. Om fler arbetar så ökar pensionerna och färre arbetar så slår bromsen i pensionssystemet in och pensionerna fryses.

Jag tänker personligen ägna kraft till att upplysa om detta viktiga samband. Första tillfället blir i kvällens avsnitt av den politiska talradion dinledamot.se. På fredag förmiddag talar jag till de moderata ombuden på Äldreriksdagen på Älvsjömässan. På eftermiddagen får jag besök i riksdagshuset från PRO i Norrtälje.
SvD Brännpunkt SvD Ledare Dagen
________________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com
Andra bloggar om:

Inga kommentarer: