torsdag 24 april 2008

Jacob förbereder sig inför besöket på Parris Island

Normalt sett handlar inläggen på den här bloggen om stora rikspolitiska frågor. Idag gör jag dock ett undantag och avhandlar en mindre och mer personlig fråga. Inför vårt besök på Parris Island har Jacob idag besökt en frisör. Jag räknar med att resultatet av hans besök kommer att framgå av kommande fotografier från USA. Intill dess får ni titta på nedanstående filmsnutt från några andras frisörbesök inför inställelsen på Parris Island.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En stabil och trovärdig försvars- och säkerhetspolitik har tidigare tillhört grundstenarna inom den moderat politiken. Idag vet vi att så inte längre är fallet. Ingenting verkar längre vara heligt. I sin strävan att vara alla tillags och därmed omsluta så stora väljargrupper som möjligt, väljer partiet att inte längre stå för något. Resultatet av denna briljanta strategi har hittills fungerat så där och regeringen har sedan valsegern egentligen bara lyckats med att framstå som synnerligen klantig och valhänt.

Jag tror att det finns fler kärnväljare än jag, som nu börjar tvivla på om moderaterna verkligen är rätt parti att lägga sin röst på i nästa val. Hanteringen av försvaret och i slutändan landets säkerhet, sköts på ett sätt som på en snällt sätt endast kan beskriva som inkompetent.

Var finns de riksdagsmän som rimligen borde inse vilka konsekvenser en ytterliggare halvering av försvaret skulle innebära för landets säkerhet. Tror ni verkligen att vår del av världen blir säkrare av att vi skickar 200 soldater till Tchad. Skulle Tchad garantera vår säkerhet om vi skulle behöva detta?

Om vi tittar runt bland våra grannländer kan vi konstatera att endast Sverige dragit slutsatsen att ett europeiskt land inte längre behöver en försvarsmakt. Ryssland har inte kommit till denna slutsats, snarare tvärt om. Göran, är det inte pinsamt att tvingas åka och besöka den amerikanska marinkåren under rådande omständigheter. Mao sa en gång "vart land har en armée, sin egen eller någon annans", tyvärr lutar det åt det senare alternativet för Sveriges del. Om vi inte ser om vårt hus, kommer nämligen någon annan att göra det åt oss.

Anonym sa...

Ser fram mot att se lite bilder från er resa här på bloggen!