fredag 26 augusti 2011

Avgörandets tider

Det har blivit många inlägg här på bloggen om eurokrisen. Det är en fråga med många dimensioner och de vägval som görs nu kommer att påverka Europa under mycket lång tid.

Det framförs nu allt fler invändningar mot det krispaket för Grekland som presenterades för ett par veckor sedan. Jag utesluter inte att paketet faller och då blir krisen akut. Förhoppningsvis bidrar krisen till att EU tar sig samman och åstadkommer en långsiktig tillväxtvänlig lösning. Jag är dock tveksam till om det politiska ledarskapet finns tillgängligt.

Om du vill veta mer om krisens bakgrund och möjliga upplösning så rekommenderar jag dig att lyssna på två skarpa kännare av eurpeisk ekonomisk politik.

Johan Norberg är en liberal debattör och författare. Hans åsikter om eurokrisen kan du lyssna på om du klickar på denna länk.

Christofer Fjellner är sedan 2004 EU-parlamentariker. Hör hans lägesbekrivning genom att klicka på denna länk.

Ytterligare avsnitt av Den politiska talradion finner du här

SvD SvD DN DN VA

1 kommentar:

sylvanas sa...

Till slut kommer man till en punkt, där det står klart att man inte kan bota skadorna från högerpolitik med ännu mer högerpolitik. Nyliberalismen är död både som politisk doktrin, och som ekomomisk teori.