torsdag 18 augusti 2011

Försvarspengar i sjön

Nu får vi bekräftat vad många länge förstått, det svenska bidraget till insatsen i Libyen med en bordningsstyrkan utan eget fartyg var en politisk pappersprodukt. Nato meddelar nu att det finns inget behov för en dylik bordningsstyrka utan fartyg. Hur mycket förberedelserna och beredskapen för bordningsstyrkan har kostat torde vi inte få veta. Vi torde heller inte få veta om bordningsberedskapen medfört begränsningar i handlingsfriheten med Särskilda operationsgruppen (SOG).

Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin var en av de mest tongivande förespråkarna för att Sverige skulle bidra med en bordningsstyrka. Idag vill han inte kalla det hela för ett misslyckande för Sverige och Socialdemokraterna. Urban Ahlin verkar kräva väldigt mycket för att något som Socialdemokraterna gör ska kallas just ett misslyckande. Det är möjligen en bra försvarsmekanism för det egna egot.

SvD SR DN Expressen SvD SvT

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du skulle bara veta hur mycket extra arbete detta har kostat! Kanske inte just bara pengar, men "allt annat" som inte kan mätas...
På det hela taget en minst sagt pinsam historia

Göran Pettersson sa...

Trion Juholt, Ahlin och Hultqvist verkar sjukligt roade av att ställa till trassel. En beklaglig egenskap när den kombineras med makt.

Krister Karlsson sa...

Ja, ännu en gång visade Juholt sin inkompetens. Det enda socialdemokraterna har lyckats med under Juholts ledning är att liera sig med SD för att fälla regeringen, och då bara för att det går. Juholt är en katastrof och man kan bara hoppas att detta leder till ännu en valförlust för sossarna.

Anonym sa...

Kanske NATO inte gillar en bordningsstyrka mot vapensmuggling eftersom bordningsstyrkan skulle kunna upptäcka NATOs smuggling av vapen till "rebellerna".