onsdag 25 maj 2011

Handling säger mer än ord

I måndags skrev jag att hovet måste skilja på huvudsak och bisak. Den uppmaningen kvarstår även om det skett en viss utveckling i ärendet under veckan. PJ Anders Linder och Peter Wolodarski skriver idag nyanserat i frågan. Gissningsvis har de två olika uppfattning vad avser vårt statsskick. Trots detta tycker jag att de i allt väsentligt framför samma åsikt.

Det krävs ett rejält behörighetsavstånd. Handling säger mer än ord.

Uppdatering 250909
Även Expressens ledarsida och Widar Andersson (Folkbladet) bidrar till debatten.

SvD DN Expressen Widar Andersson SvD Sydsvenskan

4 kommentarer:

Anonym sa...

Svensk Grundlag gäller i Sverige. Nymoralism och tolkningar av vad som var politiskt korrekt på 1970-90 talet och vad som nu anses vara det hör inte hemma där. Åsikts-, yttrande- och mötesfrihet gäller alla, även kungen så länge han inte lägger sig i skötseln av svenska Staten, lagstiftningen eller liknande.

Det som ansågs ok och som många svenska män, kanske även kvinnor vad vet jag, gick och tittade på under de sk. fria sex åren efter Inge och Sten, var inte olagligt då och är inte olagligt nu. För övrigt kan inte svenskt statsöverhuvud, kung/drottning eller rikshållare åtalas. Att försöka ge sig på något som inte ens är en fjäder och göra flera hönor av det, det må skvallerpressen syssla med. Det har inget med svenskt statsöverhuvud eller svensk lagstiftning, Riksdag eller Regering att göra. Media är inte de som styr Sverige även om vissa verkar vilja tro det.

Anonym sa...

Journalister, fastighetsmäklare, aktiefondkrängare och annat löst folk behöver inte ha en formell kartellorganisation för att komma fram till vilken strategi som gagnar dem bäst. Journalistflocken kom fram till att lösnummerförsäljningen skulle öka mest om de skulle tvinga fram kungens abdikering. Victoria är mera medial. Följetongen är given med spekulationer kring arvinge, etc. MVH Debattören

Anonym sa...

Republikanerna vädrar morgonluft.

Allvarligt; Ve i h-e skulle vi då ha som president?
Vanja? Göran? Mona? Håkan?

Nej tack! Tänk ett varv till...

/David Adam

Göran Pettersson sa...

Jag utvecklar mitt resonemang i frågan i radioprogram som du finner på sidan http://dinledamot.wordpress.com/2011/05/25/hovets-agerande-otillrackligt/