lördag 7 maj 2011

Uppskattade tal av engagerande ledare

Hemkommen till Lohärad efter två dagar på Moderaternas Sverigemöte i Karlstad. Vi var 1700 moderater på plats. Särskilt roligt var det att träffa ett antal för mig tidigare okända personer som sa sig regelbundet läsa bloggen och lyssna på Den politiska talradion.

Anders Borg och Fredrik Reinfeldt levererade varsitt energifyllt tal. Fredriks tal kan du höra här genom att klicka på denna länk. Jag var mycket nöjd med båda talen. Särskilt uppskattade jag att både Anders och Fredrik försvarade Sveriges öppna ekonomi och uppfodrande belyste kraven för fortsatt konkurrenskraft.

För egen del modererade jag ett seminarium om det kommunala balanskravet. Föredragande var Clas Olsson, tidigare chefekonom på SKL och numer på Arbetsförmedlingen. Clas genomför på regeringens uppdrag en utredning om hur det ekonomiska regelverket för kommunerna kan förbättras. Ett trettiotal åhörare deltog i seminariet och av frågorna att döma så var det initierade deltagare.

Nu gäller det att smälta intrycken och därefter ta nya tag med bloggen, podradion och framförallt uppdraget med att förbättra studieresultaten i Norrtäljes skolor.

SvT SvD Moderaterna Ekot

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den politiker som inte kopplar ihop välfärden med den fullkomligt, sedan länge helt galna och farliga flyktingspolitiken och anhöriginvandringen är politiskt död! Den politik som överger sitt eget folk och raserar nationen är värd sitt öde. Socialdemokrater har sysslat med farligheterna som splittrar vårt land länge för att säkra sin röstboskap med det "svinn" som alltid är till kommunisterna. Alliansen har andra syften. Där lider man av vanföreställningen att BNP skall öka för evigt och att när "finanskriser" gått över man i i-världen kan sparka igång 1900-talets industrier igen fast en helt förändrar arbetsmarknad med mindre jobb och krav på spetskompetenser som kan leda till konkurrenskraftig tillverkning i Sverige väntar.

Det enda parti som förstått sakernas tillstånd och den farliga situation som navelskåande politiker försatt landet i och nu gör allt för att dölja, är Sverigedemokraterna. SD kommer vid valet 2014 få egen majoritet och bli regeringsbildare. Väljarna har nämligen allt oftare insett att andra partier ljuger och kan företa sig det mest oväntade ohederliga för att få eller behålla den politiska makten. Det är nya tider som väntar../@ddayperspective

newborg sa...

Nu när 1700 moderater samlats på CCC i Karlstad, borde man åka runt lite på Värmlands landsbygd och titta på alla sönderspruckna och knöliga vägar,handbyggda på 1930-talet och ännu ej tjälsäkrade! Enbart fördyring av Förbifart Stockholm i tunnlar, 18 miljarder, istället för ovanjord (9 mot 27 miljarder),motsvarar årsanslaget på 26.8 miljoner för nybyggnad vägar i Värmland under 671 år.


Telia delar under 2011 ut 10 miljarder till aktieägarna och detta blir 3.7 miljarder till staten, men att bygga det nödvändiga fibernätet i landet finns det inga pengar till. Svenska staten har ju fått över 125 miljarder av Telia sedan 2002 och hitills har man satsat 4.5 miljarder på bredband,varav 1.5 miljarder gavs till Teracom AB 2003 av Regeringen Persson ,för att göra bolaget till bredbandsbyggare och rädda dom från konkurs. Teracom AB sålde hela bredbandsverksamheten för 1 krona i September 2009. Värmland satsade 350 miljoner på Teracom,utan att få en enda meter ny fiber till lokala fiberlösa telestationer. När ska staten hjälpa till?

Göran Pettersson sa...

Till Anonym:
Jag anser att du har fel och jag är övertygad om att du kommer att få fel när det gäller dina förutsägelser rörande valet 2014.