onsdag 18 maj 2011

S om Libyen - Varför bör han bli trodd denna gång?

De socialdemokratiska krumbukterna runt Libyeninsatsen fortsätter. Först var man aktivistiskt drivande för att FN skulle ingripa med militärt våld. När sedan FN:s säkerhetsråd tog ett långtgående beslut då ville Socialdemokraterna att Sverige skulle begränsa sitt deltagande för det militära våldet kunde ju drabba ”drogade barnsoldater”. Nästa besked var att Sverige skulle avsluta sitt militära deltagande i insatsen för att vi hade gjort vårt och andra länder skulle ta vid. Idag kommer nya besked, nu ska Sverige fortsätta sin militära insats men flyget ska dras hem och istället ska vi skicka fartygsförband. Socialdemokratisk försvars- och utrikespolitik under det nya socialdemokratiska ledarskapet kan inte anklagas för att vara tråkigt förutsägbar. Ledarens ingivelser för dagen verkar i mycket prägla politiken. Detta vore inget större problem om det inte var så att det parlamentariska oftast kräver Socialdemokraternas stöd för att regeringen ska kunna genomföra sin politik.

I dagens DN förklarar paret Ahlin-Hultqvist ytterligare en gång Socialdemokraternas nya politik när det gäller Libyen. Jag tycker faktiskt lite synd om Ahlin. Jag har svårt att tro att han är stolt över den linje han troligen blivit tvungen att driva i frågan om Libyen.

För egen del bär det nu av till Folk och Försvar för att debattera försvaret av Gotland med bland andra Peter Hultqvist.

SvD Expressen Aftonbladet
Thomas Böhlmark Rolf Eriksson

3 kommentarer:

Anonym sa...

PARADOXERNAS LÖSNING

Nils Matsson, moderat sa...

Verkar inte väldigt genomanalyserat och genomtänkt.....

Kent K. sa...

Personligen föredrar jag politiker som kan ändra sig om de kommer till insikt att deras första beslut inte var genomtänkt. Nuvarande regering HAR inte den förmågan tydligen bl a vad det gäller sjukförsäkringsreformen och Fas3, förutom lite kosmestiska förändringar som de hoppas skall blidka befolkningen.