tisdag 17 maj 2011

Spännande dag

Igår var det ett dryga fem timmar långt kommunfullmäktigemöte. Klockan hade passerat 23 innan ordförande till slut kunde förklara mötet avslutat. För en person som är van att sova vid den tiden riskerar dagen att bli en utmaning. Men det ska nog gå att hålla sig vaken för tisdagen den 17 maj bjuder på ett mycket intressant program. På förmiddagen kommer jag att delta i Finanspolitiska rådets konferens där deras rapport Svensk Finanspolitik 2011 seminariebehandlas. Kommentarer till rapporten kommer att lämnas av en mycket lyssnarvänlig trio nämligen John Hassler professor i makroekonomi, Sixten Korkman VD för finska näringslivets forskningsinstitut och Karin Pettersson politisk chefredaktör för Aftonbladet. Det ska bli spännande att höra vad dessa har att säga om rådets råd om höjd fastighetsskatt, enhetliga momssatser och slopad värnskatt.

I eftermiddag får Den politiska talradion besök av Markus Uvell. Markus Uvell är VD för tankesmedjan Timbro och med honom ska vi ska spela in ett program där vi samtalar runt Timbros idékommission för Borglighetens framtid. För någon vecka sedan skrev Markus Uvell tillsammans med ett antal kommissionsmedlemmar en artikel i ämnet på DN Debatt.

Efter sedvanlig tisdagsriksdagsgrupp bär det av till Norrtälje. Jag har den stora äran att som ordförande för barn- och skolnämnden vara prisutdelare vid årets Stipendiekonsert. Tre duktiga elever kommer att tilldelas stipender ur Lennart Bagger-Sjöbäcks stipendiefond. Jag tror att tisdagskvällen kommer att bli mycket mer njutbar än måndagkvällen var.

SvD DN

1 kommentar:

Nils Matsson, moderat sa...

var inte kf-mötet underhållande?