fredag 30 november 2007

Blandade analyser av opinionsläget

Dagens opinionsundersökning från Synovante kommenteras flitigt av landets nyhetsredaktioner och bloggare. Många av kommentarerna är ganska intetsägande och av arten att man inte kan lita på undersökningar. Men jag har hittat två vänsterdebattörer som jag i detta ärende instämmer med.

Gamle LO-ordföranden Stig Malm uttryckte i SvT sin förvåning över att socialdemokraterna går framåt trots att de inte presenterar någon egen politik. Lite skämtsamt avslutade han sin analys på följande sätt: ”Det måste bli en strategi för socialdemokraterna att vara tysta fram till nästa val.”
En av landets ledande vänsterbloggare Jonas Morian är inne på samma linje. Han uppmanar på sin blogg Mona Sahlin att börja leverera egna besked om vilken politik hon vill föra.

Jag har sagt det tidigare. När socialdemokraterna börjar redovisa vilken politik de vill föra och tillsammans med vem så kommer opinionsläget ändras radikalt.
________________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst kan man klaga på Mona, men ärligt talat - hur tydliga är ni i alliansen om vad ni vill göra 2010-2014?

Rent taktiskt kan jag förstå att ni vill ha upp Mona på banan först, för att sedan kunna opponera på hennes politik - och att hon på samma sätt vill vänta ut regeringen för att kunna kritisera er snarare än att motivera de egna förslagen.

Men faktum är att det är Mona som vinner på att det är tyst i sakfrågorna. Visa nu lite självförtroende - upp på banan med sakfrågorna! Ska ni hinna få ihop en vettig alliansöverenskommelse om en politik för 2010-2014 som väljarna tycker är atraktiv så måste ni börja nu!