lördag 17 november 2007

Nu krävs nationell uppslutning

Dagens Nyheter har idag ett antal artiklar om kriminella gäng. Bland annat beskriver man utmaningarna för små kommuner där det skett etablering av kriminella MC-gäng. Det är viktigt att det blir nationell politisk enighet runt bekämpningen av den organiserade brottsligheten. Vi politiker måste lägga prestigen åt sidan och ta tag i detta växande samhällsproblem tillsammans. Frågan får inte fastna i ”organisationsträsket”. Jag hoppas att justitieminister Beatrice Ask lyckas med sin föresats att ena de svenska myndigheterna. Initiativet att kalla till sig alla relevanta myndigheter är bra. På torsdag får vi se hur myndigheterna besvarade utmaningen.

Lyssna på politisk talradio på www.dinledamot.libsyn.com

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Jag delar din uppfattning att vissa hot kräver samverkan över både myndighetsgränser och partipolitiska gränser. Eftersom vi här i Norrtälje har en av Sveriges mest aktiva MC-klubbar, som inte vill förknippas med dessa kriminella MC-gäng, tycker jag att du borde tala med dem - de har säkert idéer om vad som borde göras för att motverka dessa krafter.

Göran Pettersson sa...

Tack för tipset!

vresiga gubben sa...

Instämmer med föregående talare. Vi måste nu se till att dessa personer inte ges tillfälle att verka inom vårt samhälle. Låt oss förbjuda MC-västar. Motorcyklar kan vi också förbjuda. Fastigheter borde inte kunna köpas av någon som är dömd. Kamratföreningar för personer med fängelsestraff bakom sig borde förbjudas.