söndag 18 november 2007

Vändpunkten nära?

Dagens opinionssiffror från Sifo (publicerade i bl.a. SvD ) var ingen rolig läsning även om de inte kom som någon överraskning. Avståndet mellan blocken är nu hela 13,2 procentenheter vilket motsvarar cirka 730 000 röster. Förra veckan uppmätte opinionsinstiutet Sentio Research ännu sämre siffror men det är väl föga tröst. Det krävs nu att vi börjar vinna tillbaka väljare direkt ifrån socialdemokraterna. För att Alliansen återigen ska bli större än vänsterblocket krävs att 370 000 av dagen vänstersympatisörer ska komma tillbaka till Alliansens partier. Det är en stor men realistisk uppgift. Jag tror dessutom att vi kommer att få hjälp med den av vänsterpartierna själva. Ju mer deras "spretande" politik utsätts för granskning desto fler tillfälliga vänsteranhängare kommer vända åter till Alliansen.

__________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Moderaternas partifolk är numera en skock får som villigt låter dig styras av en liten klick nya moderater. I sin iver att nå alla, och att bli allt mer politiskt korreekta har man lyckats göra sig osams inte bara med sina kärnväljare, utan även alla andra. Så länge det ser ut på det viset förtjänar moderaterna all nedgång de får i opionien. Väljarna kommer också snart att inse att SD är det enda värdekonservativa alternativet.

Anonym sa...

Förutom asyl/invandringspolitiken, som alla med någon kunskap kan se är en katastrof, finnns det för många exempel på borgarnas, och därmed ytterst, moderaternas urusla fingertoppskänsla för vardagspolitiska frågor som påverkar väljarna direkt - ett exempel: Varför chockhöjer man skatten på snus? Snusning kostar inte statsapparen en enda extra spänn (snarare tvärtom eftersom det förhindrar mer rökning), trots det straffbeskattas snusaren gladeligen av regeringen. Och sen hoppas regeringen att väljarna ska ha glömt allt detta lagom till valet 2010. Knappast.Den valahänta hanteringen av fastighetsskatten är ytterligare exempel. Osv, etc.