fredag 7 november 2008

Bara socialdemokraterna och sverigedemokraterna tappar

Demoskops opinionsmätning som presenteras i dagens Expressen bekräftar nu trenden som redovisades av Synovate. Socialdemokraterna går rejält tillbaka (-5,8) och avståndet mellan blocken krymper. I Demoskops mätning återstår nu endast 5,3 procentenheter av oppositionens tidigare stora ledning, en minskning med hela 8,6 procentenheter sedan senaste mätningen. I november genomför SCB sin stora halvårsundersökning så i december kommer vi att få en bra redovisning av hur opinionsläget ser ut inte bara i Sverige som helhet utan även länsvis. För Alliansens del är det också bra att alla partier går framåt, det kan bidra till att skapa ett visst lugn inom partigrupperna. Personligen tror jag inte alls på scenariot att kristdemokraterna skulle riskera att åka ur riksdagen på grund av deras principiella inställning i äktenskapsfrågan. Jag tror snarare att de vinner ökad respekt.
Expressen SvD
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror också att Kristdemokraterna vinner på sitt ställningstagande i äktenskapsfrågan. Hängde valet ihop med frågan vore det tvärtemot, ökad stöd.
Elina
blogg.iniskogen.se

Anonym sa...

SD tappar 1.1% i Demoskop men ökar detsamma i Skop till 4.7%. Och tillråge över det hela så tillskrivs vi denna ökning pga finanskrisen...förra månaden sade man att vi förlorade stort pga just finanskrisen!?? Nån mer än jag som bara lutar mig tillbaka och småler?

Hur som haver så är det glädjande att vänsterblocket tappar försprång gentemot alliansen...något som jag gratulerar till.

TF sa...

Conventional wisdom talar för att ett missnöjesparti som Sverigedemokraterna har tappat i efterskalven av den stora finanskrisen. Nu är ju partiet så litet att det kan vara instabilt sett från månad till månad. Väger man samman de 5-6 största mätningarna över ett par månader så borde dock SD ramla ner under sin långsiktiga nivå kring 3%, samtidigt som det ser bra ut för Moderaterna. Intressant nog verkar det som om väljarna idag upplever Moderaterna och inte sossarna som en garanti för stabila ekonomiska förhållanden!

Anonym sa...

Härligt!!! Ner med Mona Sahlins inkompetenskultur & hela rödgröna röran! Nu blev jag riktigt glad & inställer eventuellt mitt nära förestående självmord.

:oD

(Vänsterpartiets vänsterflygel tillhör de klyftigaste inom politiken, och saknar följaktligen inflytande därpå. Vad som räknas inom bÖnstern är ju inte det arbetande folkets behov, utan RIKTIGA frågor som Nolltillväxt, Fler kvinnliga generaldirektörer, Kärnkraft på ekologiskt odlade nypon, Flosklernas tjUs & Homosexuella bröllop.)

Mona Sahlin bör, som lätt inses, STANNA KVAR!

:oDDDDDDD

För övrigt anser jag att Sverige ska rusta som Adolf Hitler.

- Peter Ingestad, socialt medveten tokkonservativ