torsdag 6 november 2008

Dokusåpan fortsätter

Äktenskapsfrågan håller nu på att utveckla sig till en riktig sandlådefråga. Nu tävlar de två riksdagsblockens ”HBT-politiker” om vilken sida som kan införa könsneutrala äktenskap snabbast. Det påminner rätt mycket om två barn som tävlar med varandra om vems pappa som är bäst. Senaste inslaget är att den socialdemokratiska ordföranden för konstitutionsutskottet Berit Andnor tänker försinka det blå laget genom att granska handläggningen av ärendet. Det röda laget är redan samlat för att ändra i sin motion så att deras förslag blir ännu mera ”jättebra”.

För egen del står jag förundrad invid väggen och skådar spektaklet. Den här frågan får riksdagen att framstå som en blandning av Melodifestivalen och Idol. Hur kunde vi hamna här? Är det verkligen det här som svenska folket vill? Jag är skeptisk!
SvD
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

6 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Enklast och mest konsekvent.
Förutsätt att Svenska Kyrkans kyrkomöte är infekterat av politiker. De vill alla synas.
En sekulär stat kan mycket väl ha civilregistrering av parförhållande och benämna paren som GIFTA.
Kyrkorna släpper eller frånhändes vigselrätten. De fria icke statliga kyrkorna utnyttjar sin rätt att enligt sín tro välsigna eller religiöst viga sina medlemspar som så önskar. Alla kyrkor tycker inte lika dant varför
åtgärderna kan skilja.
Inte vill jag ha en Statsminister som säger jag beslutar över kyrkornas fria tro se till att viga alla! Det är väl inte riktigt i linje med vår politik va???

Anonym sa...

Var ligger problemet? Homosexuella kan väl i dag gifta sig borgerligt och är väl då lagligt gifta eller har jag missat något?

Leif Ekstedt sa...

Lars..
Ja de är ju jag vill komma. Staten skall registrera och juridiskt skriva intyg att alla är gifta enlig svensk lag.
Sedan är det upp till kyrkorna hur de vill genomföra välsignelse och vigselakter. Men vi lever i en stat som icke har statskyrka.
Varför skall staten då föreskriva dem att viga människor som redan är gifta.?

Anonym sa...

Leif, så det är alltså själva vigselakten som är problemet?
Nu måste jag erkänna att jag inte följt med i debatten särskilt noga men nog måste det finnas gott om präster som är villiga att välsigna kristet troende homosexuella par?
Om min förmodan är riktig så undrar jag ännu var problemet ligger?

Är problemet kanske att riksdagen vill att alla präster i sin kyrka skall välsigna sådana äktenskap?
Även om nu kyrkan skilts från staten och alltså inte direkt kontrolleras av staten?
Tröttsamt...

Anonym sa...

Jesus älskar syndaren, men inte synden. För att få del av Guds nåd, evigt liv, måste en person ta avstånd från synden. Jesus säger i evangelierna: "Min Faders lag gäller än", det vill säga, de fem böckernas lag = gamla testamentet. Där står att läsa: En man ska inte ligga med en man såsom han ligger med en kvinna. Enough said.
När muslimerna med sin enorma tillväxt tar över sverige, då lär de inte nöja sig med att "fördöma" bögar, utan straffa dem Sharia-style.

Bögjävelns blog sa...

Det handlar inte enbart om vad som är korrekt eller fel från politiskt perspektiv, det handlar också om symbolik och mentalitet. Om homosexuella inte får gifta sig i svenska kyrkan så innebär det också en särbehandling av en minoritet, vilket inte borde existera i ett land som sverige 2008.

Dessutom, du Olbap, du har ingenting att göra i vårt land om du har den inställningen, försök hellre att tolka din religion som något altruistiskt istället för att bygga upp hat som du inte ens har grundlag för