tisdag 4 november 2008

Plenifritt

Den här veckan är riksdagen plenifri. Det betyder att det inte är några formella möten i riksdagen utan att ledamöterna har tillfälle att bedriva sitt politiska arbete på annan ort. För de ledamöter som kommer utifrån landet är detta ett bra tillfälle att genomföra besök hemma i sin valkrets. För egen del kommer jag att spendera dagen i Stockholm. Om en stund ska jag ta emot en elev från Upplands Väsby. Han ska som en del i ett elevprojekt följa mig under en arbetsdag. Jag befarar att det inte kommer vara alltför inspirerande att följa mina sysslor under förmiddagen, jag avser nämligen sortera igenom de senaste dagarnas inkomna post samt svara på ett stort antal epostmeddelanden, huvudsakligen om äktenskapslagstiftningen. Vi får se om vår elev är villig att avlägga en rapport här på bloggen efter dagen.

I eftermiddag ska jag delta i en diskussionpanel när organisationen Sustainable Insurance and Finance Development anordnar seminarium om finansieringen av välfärdstjänster. Du kan läsa mer om seminariet på sidan http://sind.nu/seminarier/
Från 02.00 blir det väl att kika på CNN och följa sammanräkningen av det amerikanska valet för att slutligen 04.30 ta en rask morgonpromenad till amerikanska ambassadens "United States Presidential Election Breakfast".

5 kommentarer:

Leo sa...

Tips!

Fråga eleven om denne fildelar, eller om han/hon känner någon som gör det, och hans/hennes syn på det!

Anonym sa...

Och nu skall ni inför FRA 1.01 vid årsskiftet....

Hur kan ni leva med er själva?

Anonym sa...

Alliansfritt Sverige uttrycker det väl!

"Regeringen har alltså lurat sin egen riksdagsgrupp. Att vanligt folk inte kunde lita på regeringen var väl rätt uppenbart sedan tidigare, men att riksdagen inte heller kan lita på regeringen är något nytt."

Anonym sa...

Hej Göran!

Tack för din medverkan på seminariet!
PPP - lösningar inom t.ex. finansieringsområdet kan vara en intressant alternativ lösning till våra framtida välfärdsutmaningar.
Är nyfiken på vad du fick för funderingar efter seminariet?

/redaktör SIND.NU

Göran Pettersson sa...

Till SIND:
Jag tycker att det var ett intressant seminarium.
Diskussionen blev balanserad och lyfte fram både fördelar och problem. Dessutom tycker jag att Jens genomgång, trots att tiden blev för knapp, på ett bra sätt belyste den utmaning vi står inför. Givetvis hade det varit ännu intressantare om ni haft med en socialdemokrat, med insyn i frågorna, i panelen.
Om ni har något annat seminarium där ni har använding av en riksdagsledamot från finansutskottet så hör av er, jag är road av den här typen av uppdrag.

Mvh!
Göran