fredag 14 november 2008

Reinfeldt folkets val som statsminister

Idag redovisar Westander PR en Sifoundersökning som visar att svenska folkets förtroende för Fredrik Reinfeldt respektive Mona Sahlin som statsminister. Resultatet är mycket tydligt 55 % känner störst förtroende för Fredrik Reinfeldt och 33 % för Mona Sahlin. Om man samtidigt beaktar att Mona Sahlins ”lag” leder tydligt i opinionen så är skillnaden på 22 procentenheter förödande för Mona Sahlins trovärdighet som statsministerkandidat. Det är till och med så att socialdemokraternas stöd i opinionen är högre än stödet för Mona Sahlin som statsminister. Många socialdemokrater hade nog redan börjat ta en valseger 2010 för given. I takt med att vi kommer närmare valet så kommer Mona Sahlin granskas allt hårdare utifrån rollen som statsministerkandidat. Då tror jag att det kommer att bli allt tydligare att en stor del av svenska folket kommer att föredra den pålitliga regeringen Reinfeldt framför den oprövade regeringen Sahlin.
SvD SvD Sydsvenskan HD
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mona S är största tillgången för Svenska folket, hon säkrar ännu en valperiod i rätt riktning med ny kurs mot en föränderlig värld.

En värld som Mona inte förstår sig på, eftersom hon är förblindad av att ständigt upprepa gamla socialistiska mantran. Tänka är inte hennes starka sida.....

Anonym sa...

Att Mona Shalin har nagot fortroende alls efter hennes grova bondfangarforsok att fiska roster genom att ge julklappar till barn ar forvanande.Tror hon pa fullaste allvar att det gar att lura folk att rosta pa sig genom att ge dem allmosor ar hon mer an lovligt korkad.