lördag 15 november 2008

Dum, dummare, ...

Två av USA:s tre senaste utrikesministrar har varit kvinnor och ändå är det inte fred i världen! Jag tror inte att det på något sätt har att göra med utrikesministrarnas kön. Feministen Birgitta Ohlsson gör nu ånyo en intellektuell kullerbytta. Jag förstår faktiskt inte hur hon får ihop alla sina olika "sanningar". Å ena sidan är hon en stark anhängare av att man inte ska ha någon könsidentitet å andra sidan framför hon nu att kvinnor är bättre som utrikesministrar än vad män är. Jag undrar när det blir dags för partierna att lägga ned sina kvinnoförbund, det verkar som om det är i dessa enkönande miljöer som de värsta fördomarna odlas.
DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

B O är feminist och det är därför inte underligt att hon har en övertro på vad kvinnor kan göra. Den generalisering om kvinnor och män som här visar sig är ju just vad feminismen syftar till. Att visa på kvinnors generella överlägsenhet.

Per Hagwall sa...

Eller så kan man rationalisera och slå ihop alla kvinnoförbund. Det är ändå nästan omöjligt att skilja klonerna åt nuförtiden.