lördag 8 november 2008

Hur lyder motargumenten?

Ett antal riksdagsgruppskollegor ansluter sig nu till den enligt min uppfattning ända långsiktigt hållbara lösningen på äktenskapsfrågan nämligen att det görs en rejäl bodelning mellan kyrka och stat. Jag skrev ett blogginlägg i denna fråga för nästan på dagen ett år sedan. Det ska bli mycket intressant att följa vart denna fråga tar vägen. Jag tycker att det börjar stå alltmer klart att den linje som drivs av de flesta riksdagspartierna, d.v.s. att staten omdefinierar äktenskapsbegreppet men med bibehållen men frivillig vigselrätt för samfunden, är ologisk och ohållbar. Det samfund som vägrar att anpassa sig efter statens normer kommer ganska snart bli anmäld. Det har de senaste dagarna också blivit tydligt att flera ledande politiker verkar anse att samfunden ska anpassa sin tro efter riksdagens beslut. Uttryck som att snart kan ”bröllopsklockorna ringa” hur man ser på utvecklingen. I sådana fall skulle Sverige ta ett stort steg tillbaka mot en statskontrollerad kyrka.
SvD Dagen
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

"görs en rejäl bodelning mellan kyrka och stat" ...

så så sant..och vi kan börja i Norrtälje genom att inte ha en kyrkoval valsedel med med rubrik "Moderat samlings partiet"

Anonym sa...

Gail Watt: HaHaHa.. var den skrikigt utlevda homofoba extremhögern KD på semester eller?

KD-are brukar ju annars här köa och flocka sig runt det som ens vagt kan tolkas/framföras som den heliga "min tro ( läs -- om andra)". När folk utanför trons värld gnäller om grannjäntans korta kjolar så ses det som kvalificerat skitprat. När religösa helgon som Åke Green pratar respektlös anklagnde skit om homosexuella så är det hurra och halleluja i bibeltidningen Dagen.

Som Strindberg sa.. det är synd om människorna..