torsdag 2 oktober 2008

Besök i FRA:s hemkommun

Idag var tiden kommen att träffa moderatföreningen i Ekerö kommun. Ämnet för kvällen var FRA och vi diskuterade såväl principerna för lagen som de politiska turerna. Det var en engagerad "seminariegrupp" som underhöll mig med lagom knepiga frågor, synpunkter och analyser. Samtalet avslutades med att jag orienterade om läget på den finansiella marknaden samt vilka åtgärder som staten vidtagit.

Det känns väldigt meningsfullt att besöka medlemsmöten och ta en fri diskussion runt vår politik. I alltför hög grad har informationen av medlemarna skett med en alltför enriktad kommunikationsmetod. Nästa vecka besöker jag partiföreningen i Haninge, de har en tuff uppgift om de ska matcha Ekeröföreningens engagemang.

3 kommentarer:

Staffan Strömbäck sa...

Tack för en informativ och trevlig kväll.

http://staffanstromback.blogspot.com/2008/10/besk-frn-riksdagen.html

Göran Pettersson sa...

Roligt att du verkar ha uppskattat "seminariet" lika mycket som jag.

Leo sa...

Jag har tidigare röstat på moderaterna i kommun- och landstingsvalet (sedan tidigare röstar jag på ett parti som aldrig kompromissar med demokrati och personlig integritet i riksdagsvalet).

Nu är det slut med moderatröster, även i de lokala valen. Jag kan inte rösta på partier som nedmonterar demokratin och står bakom massavlyssning av svenska folket.

Jag vet inte om jag kommer att kunna rösta på ett alliansparti igen, någonsin, trots att stora delar av mina sympatier ligger där. Det går bara inte, jag kan inte förmå mig själv till att göra det efter hur jag sett hur FRA-lagen hanterats, och att den ö h t har hanterats. Den borde stoppats mycket tidigare.