onsdag 22 oktober 2008

Mona Sahlins dilemma

Mona Sahlin står inför ett stort dilemma då hon försöker kopiera Fredrik Reinfeldt och fördjupa sin vänsterpakt. Inom fackföreningsrörelsen finns starka krafter som tycker ganska bra om vänsterpartiet men som ogillar miljöpartiet. Inom partiledningen finns ett antal tongivande som tycker precis tvärtom d.v.s. gärna samarbetar med miljöpartiet men ogillar vänsterpartiet. Troligen hör den finanspolitiske talesmannen Thomas Östros till den skaran. Båda de miljöpartistiska språkrören har offentligt varit mycket kritiska mot vänsterpartiet i allmänhet och Lars Ohly i synnerhet. Givetvis är denna (tillfälliga?) vänstersplittring till fördel för Alliansen. Men långsiktigt tror jag att vi har ännu mer att vinna på att s och mp släpper in v i sin gemenskap. Då bildas två tydliga regeringsalternativ. Trots att vi ligger under i opinionen med 12-15 procentenheter tror jag att det finns goda chanser att vinna valet 2010. När alternativen blir tydliga så blir det möjligt för väljarna att värdera sina alternativ. Jag tycker dessutom att namnen på de två blocken ger en föraning om hur ”konflikten” kommer att sluta. Alliansen står mot Vänsterpakten.
DN SvD
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tackar för ditt försök till namngivning av vår röd-gröna röra. Högerregeringen har med sitt anammande av ordet "alliansen" vunnit ett av hörnen i Othello-spelet, de har tydlig kompetens på vissa områden. I slutändan kan dock hända att den "Röd-gröna röran" kan ha fördelar av DEN benämningen..

Anonym sa...

Tro inte för en sekund att FRA-hanteringen kommer att glömmas inför nästa val!

Anonym sa...

Tycker ni skall anamma ordet "Arrogansen" istället. Ger en bättre bild av er och speciellt Fredrik Reinfeldt!

Anonym sa...

hahaha
Sitter och tittar på Uppdrag Granskning. Då det visade sig att Per Unckel har dragit helt felaktiga slutsatser fick han frågan om han vet bättre än professororer och experter på bland annat KTH.
"Ja, hö hö (lite hånfullt undertecknads anm.) , ja ibland tror jag faktiskt det!"
Hahaha, är det nån fler som känner igen översittarstilen?

Grottolle sa...

Ja det är ju tur att inte den "Röd-gröna röran" som du säger står lika långt från varandra som partierna i Alliansen..Hur är det med kärnkraften? Äktenskapslagen? Ja det finns många fråger...Moderaterna tycks vilja ha med Sd medans Centern säger nej. Tror du slänger sten i glashus nu. Det enda Allianspartierna är eniga om är att kolla upp folket med FRA

Anonym sa...

Hoppas Mona Shalin avstår ifrån all kopiering av Reinfeldt. Varken han eller alliansen är någon god förebild, hoppas kan du alltid göra men du hoppas nog på för mycket inför valet.
(Hmmm... koden jag ska skriva in för att sända dessa ord är lämpligtvis "Whible"
Ann Wibble är en god påminnelse om Ert tidigare gästspel som regenter)

måns sa...

Hur gick det egentligen med FRA-utredningen som utlovades i och med 17-18/6? Hörde något om att Tolgfors inte längre vill kännas vid det. Kan det verkligen vara sant?? I så fall är det faktiskt ganska beklämmande, med tanke på de i alliansen som gått med på att rösta igenom skiten i och med detta och andra löften.

PS debatten kommer inte att lägga sig DS