söndag 19 oktober 2008

Sifo underskattar troligen moderaternas väljarstöd

Dagens Sifoundersökning innehöll som väntat en ökning för moderaterna. Däremot hade jag förväntat mig att avståndet mellan ”blocken” skulle ha minskat ytterligare. Enligt Sifo så skiljer det nu 12,7 procentenheter jämfört med 14,9 i september. Sifomätningen är genomförd 6-16 oktober och enligt Toivo Sjörén vid Sifo så ökade moderaternas stöd under slutet av mätperioden. Detta innebär troligen att den moderata opinionssiffran idag är högre än vad undersökningen visar.

På måndag och tisdag kommer Alliansens partiledare att forma sina framtidsplaner vid ett möte i Varberg. Varför man valt just denna plats får vi väl se men Halland är på många sätt politiskt intressant. Här har man lycktas väl med att kombinera fritt val och gemensamt finansierad sjukvård.

För Alliansen gäller det nu att orka hålla ihop. Regeringssammanhållningen torde bli Alliansens trumfkort när vi kommer närmare valet 2010. Det börjar bli alltmer tydligt att Mona Sahlin inte kommer att vara uppgiften mogen att bilda ett sammanhållet regeringsalternativ på vänstersidan. Detta innebär att vi nog kommer att kunna få se ganska snabba skiften i opinionen.

SvD GP SR Sydsvenskan HD

__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

"För Alliansen gäller det nu att orka hålla ihop."

Det är väl ingen konst för er: fram med piskor och andra tortyrredskap bara! Annars fungerar säkert vanlig pennalism också bra, fråga Fredrik Reinfeldt!