fredag 31 oktober 2008

Hur står det till med socialdemokraterna

Socialdemokraterna sysslar nu med krishantering på många fronter. Man verkar att ha en allvarlig spricka inom partiet och det idkas krypskytte mot partiledaren Mona Sahlin. Även inom riksdagsgruppen verkar det vara hela havet stormar, jag kommenterade i ett tidigare inlägg Leif Pagrotskys egendomliga inhopp i riksdagsdebatten om stabiliseringspaketet. Dessutom har man retat upp samarbetspartnern Lars Ohly som mysande plockar såväl sympatipoäng som väljarstöd. I finansutskottet försöker Thomas Östros likt en förvuxen ungdomspolitiker obstruera budgetprocessen bl.a. genom utspel om offentliga hearings. Är det som så att socialdemokraterna trots övertaget i väljaropinionen börjar bli oroliga för valet 2010? Jag tror att så är fallet.

DN SR Aftonbladet SvD

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att veta att partipiskan inte viner som den gör i alliansen. Det är mer högt till tak och det är fortfarande relativt långt till valet. Det är positivt att politikerna vågar ha egna åsikter. När dessa åsikter fogas samman blir det betydligt bättre än vad det blir hos er och alliansens robotpolitiker.

Göran Pettersson sa...

Högt till tak... ha, ha.

Anonym sa...

Vet inte vad du har att göra dig lustig över Göran?

Du har ju en partiledare som förhindrar riksdagsledamöter att rösta genom hot och pennalism!

Anonym sa...

Ju mer jag läser GP's inlägg och framförallt svar, ju mer intellektuell framstår min 3-årige son.

Anonym sa...

Göran. Tack för info om synovate (i tidigare inlägg) och ok om jag hade fel om opinionssiffrorna just nu. Vad jag tycker om ditt flatgarv i skrift hoppas jag du är så pass intelektuell att du fattar.
Min uppfattning om alliansens så kallade politiker är fortfarande som jag ovan skrev, robotar som piskas till lydnad utan egen tankekraft. Glädjs åt framgången i opinionssiffrorna just nu. Om du nu är mer intelektuell än anonyms 3.årige son så fattar du säkert att det inte är på opinionssiffror lång tid före valet man vinner något val överhuvudtaget.

Göran Pettersson sa...

Till Lennart:
Jag tror inte att opinionssiffrorna nu avgör valet om två år och tur är väl det. Då hade vi fått ett regeringsskifte.