fredag 17 oktober 2008

Superveckan slut, nu kommer domen

Idag gick sista etappen i ”Superveckan”. Det var en radiodebatt mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Det var två ganska återhållsamma partiledare som möttes. Jag tror att de flesta som följt veckans fyra debatter nu nått en viss mättnad. Det man nu kan fråga sig är om alla dessa debatter haft någon större påverkan på opinionen. Vi kommer troligen att få information om detta ganska snart. Måhända kommer det en ny Siforapport redan på söndag. Det finns ett antal saker som skulle kunna tala för att Alliansen har knappat in på oppositionen. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har skött den finansiella krisen på ett mycket förtroendegivande sätt, detta borde gynna Alliansen i allmänhet och oss moderater i synnerhet. Mona Sahlins dubbla överkörning när det gäller koalitionskamrater. Det missgreppet torde ha kostat på förtroendekontot. Slutligen har debatterna inneburit en framgång för Fredrik Reinfeldt. Om mina bedömningar stämmer så borde avståndet mellan blocket ha krympt rejält från runt 15 procentenheter.
Aftonbladet
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

Jag håller med dig - Reinfeldt har varit klart bäst.

Anonym sa...

Den finansiella krisen är verkligen inte över, Göran. Sedan har vi lågkonjunkturen som kommer att svepa över moderatland. Den kommer herrar Reinfeldt och Borg att ha mycket problem med framöver. Redan nu så har vi över 20 000 varsel på två månader. För detta kommer regeringen att straffas. Även om det inte helt ut är regeringens fel så är det bara så det fungerar.

Jag kan förstå att du önskar en bättring i opinionsläget. Det kan väl inte vara fel på all er politik, kanske du resonerar. Men domen kommer vara hård 2010. Ni gick till val 2006 för att ordna jobb och ni kommer att gå till val 2010 med ett sämre utgångsläge än 2006.

I dagens radiodebatt vart Reinfeldt åter svarslös när Mona avkrävde svar på om ni moderater kan tänka er att samarbeta med SD. Det är mycket beklagligt måste jag säga.