söndag 2 mars 2008

11 september är inte glömt i USA

Terrordåden i New York och Washington DC spelar fortfarande en viktig roll i internationell politik. I USA påminns man nu igen om händelserna genom att ett nytt örlogsfartyg till del byggts av stål från de raserade World Trade Center tornen. Det är tydligt att händelserna 11 september har en stark symbolisk betydelse i USA. Med undantag från attacken mot Pearl Harbor har amerikanerna sedan frihetskriget inte drabbats av attacker på amerikansk mark. Den franska Oscarsvinnaren Marion Cotillard gjorde i veckan uppseendeväckande uttalanden där hon ifrågasatte om 11 september verkligen var ett terrordåd. Hon verkar vara antingen totalt okunnig om amerikanska befolkningens värderingar, extremt korkad (om hon tyckte att det var ett lämpligt ämne att skämta om) eller en extrem vänsterintellektuell. USA:s starkaste allierade i kampen mot terrorismen är Storbritannien. Nu har även den kungliga familjen deltagit direkt i kampen då prins Harry deltagit tillsammans med sitt regemente i strider mot talibanerna i Afghanistan.
Aftonbladet
__________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com
Twingly

Andra bloggar om:

25 kommentarer:

Anonym sa...

"..eller en extrem vänsterintellektuell.."
Försök inte blanda ihop oss vänsterintellektuella med galna konspirationsteoretikertokar.

Anonym sa...

Uttalandet är ungefär ett år gammalt, så det var nog inget försök till självmord på den stundande hollywoodkarriären. Snarare nåt som bubblat upp till ytan till följd av hollywood.

Anonym sa...

Jag är definitivt inte på vänsterkanten, men jag är inte säker på att vi fått veta hela sanningen om 11 september. Jag har ställt mig många frågor och här kommer några exempel:
- Kan verklien tre så dåliga piloter manövrera dessa stora flygplan på så låg höjd och dessutom träffa sina mål? Planen borde ha ju störtat tidigare eller möjligen ha missat målen. Tänk på JAS-kraschen i Stockholm där en av landets bästa piloter missade en sväng på låg höjd och var tvungen att skjuta ut sig.

- Är det troligt att två skyskrapor är så dåligt konstruerade att de kollapsar vid en brand i övre delen? Varför ser kollapserna ut precis som hussprängningar och faller husen inte samman lite väl fort? När jag studerade hållfasthetslära lärde jag mig att tornliknande byggnader knäcks på ungefär en tredjedel av höjden. De här tornen ramlade rak ner utan tecken på knäckning.

- Hur kan det komma sig att en byggnad intill fattar eld och senare kollapsar? Är det troligt att inducerad värme kan orsaka detta?

Det finns många frågor som inte diskuterats tillräckligt mycket för att vi som är tekniskt intresserade skall förstå vad som egentligen hände och vi borde förstå, för i annat fall kommer konspirationsteorierna att avlösa varandra.

Anonym sa...

Jag vet aldrig riktigt om jag ska skratta eller gråta. Så fort folk börjar babbla om 9/11, månlandningen eller varför inte judarnas världsdominans vill jag mest bara skriva ut den här seriestrippen och köra ner den i halsen på vederbörande. (Dock måste de läsa den först)

Anonym sa...

Jag blir spyfärdig när jag tänker på hur världens befolkning ständigt lyssnar och tror på allt som sägs av regeringarna världen över.

Till er som inte förstått detta än: 9/11 utfördes av den amerikanska regeringen. That's it, end of story.

Gör research, ifrågasätt och kräv svar.

Anonym sa...

Kolla allt material som finns först och kom sen tillbaks och säg att det inte finns frågor:
http://investigate911.se/

Anonym sa...

Så länge människorna inte är redo att höra sanningen är det nödvändigt för makten att skapa mytologi åt människorna så att de lättare kan foga sig.

Som mytologi fungerar 911 historien utmärkt. Folk fogar sig och under rädsla och accepterar sovjetisering av hela världen med buggning, telefonavlyssning, avskaffande av yttrandefrihet och systematisk facebook-kartläggning och aggresivt styrd media utan mångfald, mm. mm.

Antingen accepterar du 911 mytologin eller så är du en terrorist.

Anonym sa...

bara larviga argument som läggs fram av er som ifrågasätter 9/11. det är tydligt att ni det bara handlar om ert hat mot usa. o det spelar lixom ingen roll om al qaida tar på sej ansvaret för "dådet"... nä ni har redan bestämt er för att vi inte får höra annat än lögner från usa...

det kanske är dags för er att ta upp era problem med nån duktig psykolog... det verkar behövas för både ert o andras (9/11 offrenas) bästa

Anonym sa...

Jag tror inte att invasionen av Irak utfördes av den amerikanska regeringen. Tornen föll aldrig utan står kvar bakom en himelstapet. Palme jobbar som rickshawförare i Calcutta och lever i synd med Shirley Maclaine,(eller var det Temple?). Vidare tror jag inte på månens existens -- varför får vi t ex aldrig se baksidan? Hmmmm.

Jag tror inte heller på en helig allmännelig kyrka men hoppas lite på syndernas förlåtelse och evigt liv.

Anonym sa...

"Till er som inte förstått detta än: 9/11 utfördes av den amerikanska regeringen. That's it, end of story.

Gör research, ifrågasätt och kräv svar."


Wow, den första meningen går ju inte ihop med den sista. Och vad menar du förresten med "research"? Menar du "plugga hållfasthetslära och lära sig allt om elastisk instabilitet, termisk expansion, sträck- och brottgränsers temperaturberoende och så vidare", eller menar du "gå in och läs en massa smörja på 911 truth.org skrivet av folk som inte ens kan stava till fysik"?

Planeten är full av stollar som tror att de kan förstå extremt komplicerade fysikaliska förlopp som kollapsen av skyskrapor som träffats av jetflygplan. That's it, end of story.

Juha sa...

Amerikaner kommer jämt bli påminda om 11 september 2001 men de datum de själva bombar på kommer knappt upp i tidningarna. Hur många amerikaner känner till den 11september 1973? - Eller hur många amerikaner vet att flera av deras ministrar är misstänkta för brott mot de mänskliga rättigheterna?
Så länge de själva tror att hatet mot dem beror på avundsjuka, inte p.g.a. deras egna girighet, så länge kommer de bli påminda om 11 september!

Anonym sa...

Den enda konspirationsteori som presenterats om 911 är den av den amerikanska regeringen. Att en gammal militär inte ser (vill se?) igenom detta är skrämmande.

De som tror på att en, nej förlåt, TRE (3!) byggnader, alla med mkt kraftiga stålskelett kan rasa rakt ner i sina egna "fotavtryck" i en fart som motsvarar frittfall sov sig igenom fysiklektionerna i skolan.
En byggnad av dessa vart inte ens träffad av nåt plan och var ansedd att vara en av NY´s säkraste byggnader.

Alldeles för mkt fakta stämmer inte med den officiella versionen.

För din och andras information kan jag meddela att en majoritet av befolkningen i USA inte tror på den officiella versionen och vill ha en ny utredning om 911.

Även en majoritet av offrens familjer kräver detta.

Att tro att 911 endast organiserats och utförts av OBL med hantlangare från en grotta i Afganistan, det är en konspirationsteori.

Björn Fridén sa...

Fast Pearl Habror var ju inte riktigt amerikansk mark när flottbasen där anfölls- det var ockuperat territorium.

Anonym sa...

911 är den exakta kopian på Reichtag bränning unde Hitler.Det kallas för FALSE FLAG OPERATION.Som fd Italiansk president Francesco Gossiga sa: Alla inom US-EU underrättelsetjänst vet att det hanlar om INSIDE JOB OR FFO (FALSE FLAG OPERATION).Det finns hundratals akademiker, prof osv i USA som redan bevisat att den official versionen är den riktiga konspirationen.

Anonym sa...

_________________________________

"från en grotta i Afganistan"?...
_________________________________

du känner alltså inte till att "grottmänniskorna" typ är miljardärer... att utbilda ett gäng hatiska människor till piloter är småpengar för dom... att folk i dom där länderna är benägna till självmordsattacker läser vi om både från media i "väst" men kan även läsas från arabvärldens egen media (så du inte får för dej att påstå att det är förvrängd fakta)...

du blundar för alla "bevis" som antyder att al qaida skulle vara inblandade o att flygplanen verkligen krashade i tornen, ungefär som om liknande saker aldrig hänt... du tittar hellre på olika spekulationer som usa-hatare knåpat ihop o kallar för bevis...

...men att du helt o hållet bortser från al qaidas uppenbara resurser o motiv till att utföra attacken visar tydligt att du saknar fakta för att yttra dej i dom här frågorna... fråga dej istället varför det inte hände tidigare.

blundar du oxå för alla andra attentat mot västvärlden? (som exempelvis när dom där högt ansedda "brittiska" läkarna tänkte ta ombord bomb-kemikalier på flygplan för nått år sen, eller attackerna mot tunnelbanorna? eller prispengarna på lars wiljk...)


P.S. självklart ska usa oxå ta sitt ansvar för den skit som dom ställt till med, men nu när dom hårda "straffen" mot usa väl kommit så blundar du bara o fortsätter konspirera... allt för att ställa usa i så dålig dager som möjligt istället för att betrakta historien sakligt

Erik Gertkvist sa...

Alla ni som undrar hur flygplansbränsle kan smälta stålbalkar, hur oskadade hus kan rasa samman och ett flygplan som kraschar in i Pentagon inte efterlämnar några rester: läs http://www.popularmechanics.com/technology/military_law/1227842.html

Kunnigt, pedagogiskt och trovärdigt.

Anonym sa...

Dem få pålästa och logiskt tänkande individer som vet vad betyder: Lutisana op, Operation Lavon, Operation Liberty USS, FFO of Lavon, The Golf of Tunking op,
Narthwood op,so de kommer att förstå oxå Operation 911.Japaner som är inte så fårskalle tom ifrågasatte 911 i deras riksdag med vetenskapliga bevis t ex från prof Stevens Jons, Griffin, Cage osv.De som bestämmde sig vara SHEEP varken logiken eller vetenskapen hjälper.Om man kan tro på att Almunium kan krossa den hårdaste stål och kommer ut från andra sidan så dem kommer att tro på allt.Det är skam för människligheten.

Anonym sa...

Gertkvist: väldigt bra artikel! :-) hadde faktiskt inte sett den... men sjukt att det änns ska behövas uppmärksammas, fast vissa människor är ju så svaga o lättpåverkade att dom kan börja tvivla annars...

den är knäckande mot alla usa-hatare o den sätter dom på plats... bra att du tog upp den!

Anonym sa...

"att utbilda ett gäng hatiska människor till piloter är småpengar för dom..."

Visserligen, men kunde de verkilgen flyga så bra då? Troligen inte då Hani Hanjour inte ens
fick hyra en liten cessna pga av sin totala avsaknad av just kunskap. Att sedan ta över en cockpit
på en betydligt större Boeing 757 och utföra en 270 graders manöver över Washington D.C.
på låg höjd som troligen inte ens en Top Gun pilot skulle klara med detta plan? Visst tro det du..
Att detta skulle få inträffa i världens bäst försvarade luftrum?, i världens mest högteknologiska land?

"du blundar för alla "bevis" som antyder att al qaida skulle vara inblandade "

Ööh, OBL´s första uttalande om 911 var att han inte hade nåt att göra med det, utan att USA´s
skulle blicka inåt för att hitta de som låg bakom dådet..
http://archives.cnn.com/2001/US/09/16/inv.binladen.denial/

Kan du visa mig/ oss skeptiker var t.ex. FBI på sin Most Wanted poster efterlyser OBL för 911?
http://www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/laden.htm
Inte?
Finns en anledning till det, gissa varför.

"blundar du oxå för alla andra attentat mot västvärlden? (som exempelvis när dom där högt ansedda "brittiska" läkarna tänkte ta ombord bomb-kemikalier på flygplan för nått år sen, eller attackerna mot tunnelbanorna?)"

Och vad har hänt med alla dessa åtal av de "brittiska" (din antydan om deras härkomst/ras, inte min) läkarna?
Tunnelbanan i London är ytterligare en sk False Flag operation, hur annars att förklara att på just dessa tunnelbane
stationer det exploderade på så höll civilförsvaret på med "terrorist attack" övningar?
http://www.youtube.com/watch?v=foYspq3iqDw
Damage control någon?
Eller menar du Madrid bombningarna?
Där de var utförda av, vilka var det nu igen?, ETA som staten först sa, näe Al Quida som sagt va?, nä-he inte det heller..
http://www.msnbc.msn.com/id/11753547/
http://www.guardian.co.uk/world/2007/oct/31/spain.marktran

Varför inte ta upp terror dådet i Bologna, Italien 1980?
OP Gladio
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio
Eller som personer ovan nämner, bl.a. USS Liberty, Gulf of Tonkin incidenten mm.

Att sen börja anklaga skribenter för att vara USA hatare eller att påstå att de skulle
"vara i behov av en duktig psykolog" för att dessa är av annan uppfattning är bara löjeväckande.

Unknown sa...

Jag blir så less på alla konspirationsteoretiker! Har all logik och sunt förnuft övergett er?

Anonym sa...

Den här sida kommer att ändra ditt liv och dina åsikt på världshändelser och politik. En av de mest analyserande websidor. Kolla det innna du bildar dig AN OPINION.

www.investigate911.se

Anonym sa...

Den mänskliga hjärnan är som en dator.
Oavsett hur effektiv den må vara, så är dess
pålitlighet endast så bra som informationen
som den blir matad med.

Om det är möjligt att kontrollera
informationsflödet till den mänskliga hjärnan,
så spelar det ingen roll hur intelligent en
person må vara, det är ändå helt möjligt att
programmera vad han ska tro.

Och ja, det är även möjligt att programmera
människor att skratta bara någon nämner
ordet konspiration.

Anonym sa...

Det är en omöjlighet, att de båda med enorma stålkonstruktioner uppförda byggnaderna skulle rasa samman som effekt av att ha blivit träffade av de föregivna passagerarplanen och de bränder, som flygbensinen gav upphov till. Den för byggnaderna bärande konstruktionen utgjordes av 47 stålkolonner, som tillsammans bildade en sammanhållande enhet. Man ”eldar” inte upp byggnader av det slaget! Det har heller aldrig hänt, att någon byggnad av denna konstruktionstyp rasat samman på grund av brand. Den hetta som den brinnande flybensinen kunde ge upphov till stannar vid 825°C. För att få den aktuella stålkonstruktionen att börja smälta erfordras en
hetta på 1 535°C. Betänk nu dessutom att när tornen väl började rasa tog det 8 respektive 10 sekunder innan demoleringen var total!

Anonym sa...

Det verkar som vissa människor är så dumma att de tror att de är smarta om de tror på saker som ingen annan tror på. Om alla t ex tror att terrorister attackerade USA så fins det ju vissa som skall hävda något helt annat.

Stål behöver inte smälta för att bli mjukt, om byggnaderna inte rasade, vart tog de vägen? Om det hade varit en konspiration, hade det då inte varit lättare för USA att betala Atta & Co att flyga in i husen i stället för att tvingas mörda alla som råkade videofilma förloppen?

Du borde nog antingen ta psykofarmaka eller kolla in länken som redan rekommenderats:

http://www.popularmechanics.com/technology/military_law/1227842.html

Du gör bara bort dig!

Anonym sa...

De idioter som ger popularmechnics som referens måste veta att det är en gren av den fascistiska kanalen FOX. Popularmechanics är allt annat än vetenskapligt. Om ni har andra bra argument så VAR SÅ GODA, men snälla inte Popularmechanics.