fredag 28 mars 2008

Alliansregeringen återupprättar arbetetslinjen

Aftonbladets debattsida går läraren Moncia Tanner Krantz till våldsam attack mot Alliansregeringen. Hon anklagar regeringen för att förakta folket och att anklaga vanliga människor för att vara smitare och fuskare. Jag tycker att Monica Tanner Krantz verkar ha fått det mesta om bakfoten. Vad regeringens politik går ut på är att fler ska vara med och efter förmåga bidra. Den socialdemokratiska regeringens politik innebar att andelen av befolkningen som arbetade sjönk. Under Alliansregeringens tid vid makten har antalet som förvärvsarbetar ökat och aldrig någonsin har så många arbetat som idag. Jag brukar jämföra samhället med en stor vagn. De som är starkast drar vagnen. För att det hela ska fungera gäller det att så många som möjligt är med och drar om än olika tungt. Om man inte orkar dra så kan man kanske i alla fall gå bredvid vagnen. De som inte orkar det heller får åka. Under den socialdemokratiska regeringen skickades folka upp på vagnen, i många fall mot sin vilja. Detta skapade i långsiktigt ohållbar situation.

Om Sverige hade fortsatt i den riktning som socialdemokraterna ledde oss så hade välfärdssystem ganska snart brakat samman. Den första effekten hade troligen blivit att den så kallade bromsen slagit till i pensionssystemet. Denna innebär att pensionerna inte räknas upp med index om inte samhällsekonomin tillåter det.
__________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com
Twingly
Andra bloggar om:

22 kommentarer:

Anonym sa...

Jag måste få säga att om Monica har fel, så har merparten av Svenska folket fel. Snarare tror jag att man varit urusel på att kommunicera ut orsak till varför man minskar bidragen samtidigt som man minskar skatten för höginkomsttagare. För mig som innan jag flyttade till norge härom månaden, hade gått arbetslös i 30 månader, sökt över 800 arbeten är det som Monica uttrycker mycket mer korrekt än att det skulle handla om att man vill ha folk till arbete. Att minska ersättningen för sjuka och arbetslösa skapar inte arbeten och gör inte att de som inte fick jobb innan helt plötsligt hittar fler jobb som inte finns. Det är dock min verklighet som arbetssökande. Din verklighet ser säkert annorlunda ut som politiker.

Vill man ha fler folk i Arbete finns det incitament för detta och inte ett enda av dem har jag sett under den tiden jag varit arbetslös oavsett om det vart socialistisk eller borglig regering, men en sak vet jag och det är att sedan den borgliga regeringen kom till makten har jag tappat 40% i inkomst, mina föräldrar som är pensionärer har förlorat mer i inkomst på grund av skatteändringen än vad de hade förlorat om man inte räknat upp indexet. Därmed föll också den lilla kängan du gav åt socialdemokraterna här med. Märkligt vore det å andra sidan annars.

Nej, kort och gott har Monica Helt rätt här och jag håller med henne. Hoppas att det blir ny regering som förstår arbetare och arbetslösa så att man kan flytta tillbaka. Under en borglig regering vill jag INTE bo i Sverige!

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Din liknelse med vagnen stämmer inte. Det är snarare så att sjuka människor som inte klarar att dra, snubblar och hamnar under vagnshjulen och släpas efter, samtidigt som kuskarna från försäkringskassan piskar och skriker; "Upp med dig, du klarar visst att dra vagnen!". Jag tror att de flesta som kan gärna är med och drar, och att få vill åka snålskjuts, men jag tror ingen vill bli bli släpad efter vagnen när man inte klarar av att vara med och dra.

Anonym sa...

Själv tycker jag att du verkar ha missuppfattat hennes debattartikel.

Många av de som röstat på alliansen har också visat sig vara bland de största skatte - och bidragsfuskarna, ett bevis på detta är före detta ministrar som anlitade svart arbetskraft, ett bevis från mitt dagliga liv är handikappade som kräver bidrag och samtidigt hyr ut en del av sina lägenheter till skyhöga priser.

Men det är inte bara hos regeringen som denna förakt mot folk och bl.a invandrare ligger, tom bland sfi lärarna finns det såna som kränker invandrare och påstår att de är bidragsfuskare som drar ner Sverige.........lustigt då denna grupp hör till de mest arbetsvilliga i Sverige. Visst det finns mer jobb än det har gjort på mycket länge i Sverige men vad hände med vårt välfärdssystem, resurser till vården och skolorna för att inte tala om bostad till alla?

Men om vi ska ta ett konkret bevis på hur alliansen inte prioriterar att lyssna på svenska folket så skrevs det för någon månad sen i tidningen metro om en av alliansministrarnas svar på varför man valt att inte bygga en till galleria i Odenplan, denna förklarade beslutet med att man inte ansett det vara lämplig än ett beslut att lyssna på folkets åsikt.

Anonym sa...

Conny lindahl verkar ganska talande för vad som var och är det stora problemet med arbesförmedlingen. Hur många av dessa 800 jobb har egentligen conny varit lämplig eller haft kompetens för? Detta resulterar i att en arbetsgivare som lägger ut en annons får hundratals ansökningar från personer som söker bara för sökandets skull och personer som är lämpligare för sagda jobb försvinner i mängden. Sedermera är det ganska uppenbart att är man akademiker i en småstad och närmsta akademikerjobb finns 50mil bort, FLYTTA! Många verkar ju inte inse det skeva i att företag kanske skriker efter t ex elektriker i en del av landet och boendes på andra halvan finns x antal arbetslösa i denna yrkesgrupp som vägrar flytta. Visst verkar försäkringskassan ha tappat verklighetsuppfattningen i många fall, men riktlinjerna är nya och kanske suddiga till en början. Med tiden kommer gränserna bli tydliga och rättvisan större och vi kommer bort från detta sjukskrivande bidragssamhället som vi höll på att bli under storebrorsdemokraterna.

Nej sluta dadda med folk!

Conny kan ju inte allvarligt mena att han flyttar till norge enbart för att sverige har en hård arbetslöshetspolitik, han flyttar ju för att han fått JOBB där.

Anonym sa...

Göran Pettersson, du har FEL.

Sedan alliansen tog över makten har jag blivit av med mitt jobb (fabriken flyttade till estland), jag blev av med min a-kassa (på felaktiga grunder, och väntar sedan 2 år på tingsrättens dom - för att förhoppningsvis få mitt liv tillbaka) och min bostad (har fått flytta hem till mina föräldrar igen, vilket är otroligt kränkande och har fått mig att tappa mitt människorvärde totalt) eftersom jag inte hade några pengar att betala hyran med. Idag är jag sjukskriven för svår depression.

Jag har inte haft någon inkomst de senaste 2 åren. Inte a-kassa, inte sjukpenning - inget socialbidrag.

Jag gråter mig själv till sömns nästan dagligen och funderar dag ut och dag in på att ta mitt eget liv.

Jag är just nu sjukskriven, men har ingen rätt till sjukpenning - eftersom det var så längesen jag arbetade.

Jag kastas mellan olika instanser inom vården som beklagar över hur hemsk min situation är, samtidigt som de försöker klura ut hur jag ska kunna få pengar - vilket de ser som den enda vägen ut ur min situation.

Jag har panikångestattacker dagligen, jag äter nästan ingenting (jag har tappat ca. 25 kilo i vikt, är 190 lång och väger knappt 60 kilo). Jag vill inget hellre än att komma ut på arbetsmarknaden igen och sköta mitt eget liv, som jag alltid gjort innan, men det är omöjligt så som situationen ser ut idag.

Jag har försökt gå till soc, men de ställer så orimligt höga krav att det inte går att uppfylla deras önskemål (man måste vara frisk för att orka vara sjuk). De ville att jag skulle sätta mig på datorteket och lära mig bl.a hur man använder Word (ja, det kan ju vara passande för mig som under flera års tid jobbat inom IT-branchen).

Det är inte det att jag vill ha pengar utan någon motprestation, men med tanke på att jag ligger sömnlös om nätterna och håller på att blåsa skallen av mig i mina ångestattacker så kan jag inte hantera att behöva gå till ett "fängelse" 5 dagar i veckan. Mitt egenvärde är redan på så låg nivå att ännu större kränkningar av mitt människovärde fullständigt skulle få mig att kollapsa (om det nu går att kollapsa mer än vad det redan gjort).

Kanske någon individuellt anpassad plan som kan låta mig ta itu med saker i min egen takt?

Just nu kämpar mina läkare för att hålla kvar mig inom vården - även om jag inte har rätt till pengar så vill de inte sluta träffa mig för att de anser att om jag inte får hjälp så kommer jag ta livet av mig.

Och det hela är väl bara en tidsfråga.

Här har vi alliansens politik i praktiken. "Orkar ni inte dra vagnen, så finns det ingen plats att åka - för vi har fyllt den med prylar".

Anonym sa...

Naturligtvis har jag haft kompetens för samtliga sökta arbeten. Man söker ju inte arbeten man inte haft kompetens för. Problemet har snarare legat i att av dessa 800 sökta arbeten har ca 600 vart i annan kommun och därav har inte arbetsgivaren varit intresserad av mig eftersom jag bott för långt bort (har till och med fått detta som svar via mail från ett flertal arbetsgivare), de andra har jag inte fått för att det vart ett flertal andra som sökt som tydligen vart bättre lämpade eller haft "rätt" kön. Det är ett av problemen med kvoteringar se, att de som har kunskap inte alltid får arbetet utan de med rätt kön får det. Orsaken till att jag flyttat till Norge är att man för en mycket sundare politik här och det tog inte många dagar efter att jag flyttade hit tills jag fick jobb. Du förstår, min tjej var Norsk och därmed hade vi inte rätt till bidrag för vår existens så jag hade ingen möjlighet ens att bo kvar i Sverige. Med en vettig arbetsmarknadspolitik hade jag med all säkerhet haft jobb och jag hade stannat i Sverige. Klent dessutom av dig, anonym, att inte våga stå för dina åsikter genom att bifoga ditt namn.

Anonym sa...

Conny, kanske för de en vettigare arbetsmarknadspolitik i Norge eller sa har de hittat en jäkla massa olja under sin kontinentalsockel...ställ 100 miljarder i oljekontanter pa torget i Södertälje sa ska du se att ingen i hela socknen gar arbetslös sen oavsett arbetsmarknadspolitik.

Anonym sa...

Jag drabbades av ledgångsreumatism vid 28 års ålder (är snart 35 år). Det är en obotlig sjukdom som bryter ned kroppen och skapar värk och otrolig trötthet. Idag finns mediciner som bromsar upp sjukdomen väl, men de är tuffa för kroppen, och medicinerna skapar problem i sin tur med biverkningar i form av stor trötthet, illamående m.m. Det är omöjligt att ha samma kapacitet som en frisk människa under de förutsättningarna.

Dagens politik gör inte att jag kan arbeta mer (jag arbetar deltid och har så gjort under hela min sjukdomstid). Den gör däremot att jag mår ännu sämre för att jag känner mig "jagad" av samhället.

Regeringen pratar väl om rehabilitering - nåja vi har inte sett så mycket av det - men själv har jag hamnat i en medicinsk återvändsgränd. Jag blir inte bättre och jag kommer troligtvis aldrig att jobba heltid igen. På vilket sätt menar regeringen att dagens politik ska hjälpa mig???

Göran Pettersson sa...

Tack för många och i vissa fall långa kommentarer. Jag är just nu på väg till ett möte. Jag återkommer med ett längre svar imorgon.
Mvh!
Göran

Anonym sa...

Grunden för den nu aktuella omgången av angrepp mot de arbetslösa är helt uppenbart ett tecken på lättja. Hos politiker, press och i deras forskare. Den som däremot läser hela IFAU-rapporten upptäcker att felfrekvensen i AMS-registren till arbetslösas nackdel, är i det närmaste lika omfattande som de vilka föranledde rubriker om att arbetslösa ljuger.
Hela rapporten finns på http://www.ifau.se/upload/pdf/se/2008/r08-05.pdf
Kolla fotnoten på sidan 16. Sen kan vi kanske föra en diskussion.

Anonym sa...

Nej, Alliansen återupprättar ingen arbetslinje. Den har alltid funnits och svenska folket har arbetat,betalt skatt och varit både flitiga och ärliga i årtionden.Vi har byggt upp ett av världens mest välmående land och detta hade inte kunnat ske om vi hade valt lättjan.Många av dem som varit med i välfärdsbygget har nu utslitna sönderstressade kroppar men får inte smnaka av frukterna de själva skördat. Istället blir de kallade lata fuskare som tär på samhällskroppen och vanhelgar arbetslinjen.

Anonym sa...

Jag hoppas Göran, att de här vittnesbörden får dig att inse vilken människofientlig politik ditt parti ägnar sig åt, och att svenska folket inte ÄR några fuskare som tycks vara legio att tro i dina kretsar.

Men det var banne mig inte manna från himlen under (höger)sossarnas regerinar heller för sjuka. Jag satt som ordförande för min fackklubb och var tvungen att följa med en medlem till hennes läkare för att se till att hon fick sin lagfästa rätt till vård!

Många gånger under rehabiliteringsmöten med arbetsköparen, läkaren, försäkringskassan, soc och arbetsförmedlingen var det faktiskt så att jag, läkaren och arbetsköparen gick ihop MOT försäkringskassan eftersom vi båda var övertygade om att de var där för att ta bort alla bidrag till medlemmen - som ofta knappt kunde läsa svenska - för att de var övertygade om att en numera död städerska med KOL, fibromyalgi och ett stelopererat knä arbetade svart på nätterna!

Arbetsförmedlingen satt ofta och lallade om arbetsträning, och soc, i den mån de kom överhuvudtaget, verkade mest vilja börja gråta. Det här var under godsherre Perssons tid som statsminister, så visst, på ett sätt har ju Moderaterna blivit det nya arbetarpartiet. Men det beror helt på vilket arbetarparti man jämför med.

Anonym sa...

Ni ljuger som en häst sparkar.
Visst många är sjuka i Sverige. Men inte mera än i andra länder. I Sverige är man sjukskriven längre. I andra länder blir dom sjukpensionerade. Slår man ihop alla siffror från trygghetssystemen så blir det en helt annan bild. I Sverige finns det mera arbetande personer än både i EU och USA. Det ni vill göra är ett idelogiskt regim skifte i Sverige som är byggt på lögn och manipulation. Lycka till!

Anonym sa...

Göran Pettersson kommer med svar nämner han. Dock kan jag nog tro att det handlar om moderaternas väl inarbetade propaganda:

"Arbetslinjen som VI har", plus smutskastning av sossarna.

"Det ska löna sig att arbeta!", ett fruktansvärt HÅN mot oss som ständigt misslyckas i jobbkonkurrensen och förvägras kompetensutveckling därför att moderaterna (dvs. Littorin) inte "tror" på det. Dessutom ännu en svartmålning av sossarnas politik.

"Sjuka, arbetslösa, studenter och pensionärer är tärande", dvs. piskar man dem till underkastelse och tar bort alla pengar till arbetsmarknadsåtgärder så fixar sig allt (man måste vara en komplett idiot och tro att genom att SKÄRA NED så ger man arbetslösa möjligheter på arbetsmarknaden).

"Vi ordnar jobb åt ungdomar", dvs gör att alla över 26 år på arbetsmarknaden ÅLDERSDISKRIMINERAS. dvs skapar INGA nya jobb utan utanförskapet för de med mindre kompetenser flyttar bara uppåt i åldrarna.

Dessa föraktfulla riksdagsledarmöter som dessutom har gjort ett system av att fuska bort karensdagarna vid sjukdom (SE ASCHBERGS INSIDER där han kollar upp riksdagsledarmöternas FUSK med våra gemensamma skattepengar!!!!)

Anonym sa...

Javisst ja!

Vi har ju moderaternas paradgren!!!!

"Vi gör att det lönar sig att arbeta!"

Dvs. Man skattesubventionerar de personer som lyckats få en fot in på arbetsmarknaden. En nyhet för den komplette idioten (eller moderaten)...

Problemet är inte att folk INTE VILL arbeta, problemet är att ARBETSGIVAREN inte vill anställa alla hundra sökande på en tjänst.

så ser realiteten ut i Sverige av idag. Arbetsgivarna vill inte främst ha subventioner, arbetsgivarna vill ha KOMPETENT manskap. Men där skär moderaterna ned, eftersom de enbart fokuserar på människans lägsta natur. PENGAR, PENGAR, PENGAR, PENGAR, PENGAR.

Som ex-center så skulle jag skämmas om jag vore moderat idag. Det partiet har gått ned sig rejält!

Göran Pettersson sa...

Några av kommentatorerna har redan dömt ut mina möjligheter att förklara och försvara regeringens politik. Jag tror att mina möjligheter att omvända dessa kommentatorer är mikroskopiska. Men trots det kommer här mina synpunkter.

Omläggningen av politiken som har gjorts var helt nödvändig. För att Sveriges välfärdssystem ska klara framtidens utmaningar så måste alla som kan arbeta. Istället för att fokusera på arbetsoförmågan så ska fokus läggas på arbetsförmågan.

Ekonomiska styrmedel fungerar. Man må tycka vad man vill om det men mängder av forskning visar att vi människor tar beslut utgående från rationell värdering av det ekonomiska utfallet. Därför är det viktigt att det ska löna sig att arbeta. Därför var en av de första reformerna som genomfördes införandet av ett jobbskatteavdrag som bara gick till dem som arbetade.

Trösklarna in på arbetsmarknaden har varit för höga. Av den anledningen införde regeringen ett antal skattesubventioner till arbetsgivare som anställda personer som hamnat utanför arbetsmarknaden. Exempel på detta är nystartjobb och instegsjobb.

Den socialdemokratiska regeringen hade satt i system att "förtidspensionera" bort människor från arbetsmarknaden. Detta var kortsiktigt en bra ekonomisk lösning för regeringen. En "förtidspensionär" fick lägre ersättning än en sjukskriven eller arbetslös. Detta köper inte Alliansregeringen. Istället satsar vi på aktivare tidiga insatser. Förstärkt företagshälsovård och omskolning istället för förtidspensionering.

Arbetslinjen fungerar. Fler är idag i förvärvsarbete än någonsin tidigare. Detta är också helt nödvändigt om vi ska kunna ta hand om en allt äldre befolkning.

Göran Pettersson sa...

Till Fred Torssander

Jag har läst din kommentar och fotnoten i den länkade rapporten. Det du kommenterar är ju inte mitt blogginlägg utan troligen en kommentar som gjorts av någon annan läsare. Jag har inget att invända mot IFAU:s konstaterande men det ändrar inte min uppfattning om arbetslinjen.

Anonym sa...

Den artikel i Aftonbladet som Göran inledningsvis försöker bemöta innehåller bland annat ett referat av regeringens uttalade inställning till arbetslösa."Vi får massor av jobberbjudanden som vi tackar nej till.". På regeringens hemsida står mycket riktigt att "Matchningen av anvisade platser är god - men många söker inte jobben" http://www.regeringen.se/sb/d/10038/a/100620

Den som vill tolka er verksamhet välvilligt skulle kunna tro att ni inte tillägnat er rapportinnehållet, utan av okunnighet gått på det fördomsfulla TT-meddelandet: "Skärpt koll av arbetslösas uppgifter
Stockholm (TT)
Nu skärps kontrollen av arbetslösa, eftersom många inte följer reglerna.
Var fjärde person har ljugit för Arbetsförmedlingen om att de sökt anvisade jobb de i själva verket inte har sökt."

Ett TT-meddelande som antagligen tar sin utgångspunkt i den presentation av rapporten vilken IFAU och deras uppdragsgivare själva åstadkommit. Där ansvaret för den orättvisande registreringen av arbetslösas sökande i AMS-registren helt tillskrivs arbetslösa och den del av felen som faktiskt kan leda till att arbetslösa straffas trots att de följer reglerna förtigs.

I fall en hederlig riksdagsledamot fick kännedom om ett missförhållande där medborgare genom myndigheternas slarviga bokföring riskerade att straffas - eller ens bli anmälda - skulle han eller hon givetvis ta itu med detta omedelbart?!

Anonym sa...

Jag skrev i en kommentar lite högre upp om hur min situation ser ut p.g.a. alliansens politik.

Citerar lite för att ge dig en referenspunkt "Jag har inte haft någon inkomst de senaste 2 åren. Inte a-kassa, inte sjukpenning - inget socialbidrag.

Jag gråter mig själv till sömns nästan dagligen och funderar dag ut och dag in på att ta mitt eget liv.

Jag är just nu sjukskriven, men har ingen rätt till sjukpenning"

Min fråga till dig som jag gärna skulle vilja ha besvarad är vad du tycker om att såna här situationer uppstår av er politik?

Får ni politiker inget som helst dåligt samvete av att veta att ni driver folk till utanförskap och självmord?

Visste du att din politik skulle kunna ha såna här effekter mot individer redan innan den trädde i kraft?

Och slutligen; Tänker ni göra något åt det växande problemet med den utanförskap som skapas av er politik, eller ska jag bara känna mig som ett nödvändigt offer på vägen?

Anonym sa...

Göran Pettersson!

"De som är starkast drar vagnen" osv, säger du. Men vilken föraktfull inställning du har till människor.

Vad då starkast?!
Du gör misantropiska omskrivningar, vad du menar är det förtryckande kapitalet! Multimiljonärerna! Storföretagarna! De som är mest skrupulösa, egoistiska, hänsynslösa, de som verkligen skor sig på andra och inte drar sig en enda sekund för att trampa på en annan människa för att själv ta sig fram och roffa åt sig det bästa utan att ägna någon annan än sig själv en enda tanke!

Är detta att vara starkast!?

Medelklassen är väl också bara veka stackare, eftersom det endast förtjänade en genomskinlig tusenlapp enligt regeringen! Medan de du kallar för de starkaste, snodde åt sig ännu mer genom avskaffad förmögenhet/ arvs och gåvoskatt bland annat. Regeringen har också sett till att skapa nya lagar som underlättar för grova skattebrottslingar att kunna komma undan.

Nej. Bort det lögnaktiga egoistiska, tunnelseende nyliberala packet!

Anna.

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Moderaterna har uppenbart börjat tappa kontrollen och visar upp ett mänskligt förakt som är ovärdigt en civiliserad rättsstat.

Fusk finns!. Men fusket finns mest inom Moderaterna. Titta bara på de tilltänkta statsråd som vägrat att betala TV-licens under en mycket lång tid. Tyvärr fick vissa av dessa stanna kvar...tex Billström.

Det visar vilket förakt man har mot folket.

Arbetslinjen fungerar inte. Titta bara på konsekvenserna av 75 dagars regeln. Fler säger upp sig för de har inte råd att arbeta utan att ha en A-Kassa. Så när de som jobbat deltid kommer upp i 75 dagar så känner de sig tvingade att säga upp sig för det går inte runt att jobba deltid utan att kunna stämpla upp till heltid. Deltidslönerna är för låga idag. Titta hur skitdåligt tex deltidsanställda inom svensk handel har det ekonomiskt.

Sedan ser vi också ett mänskligt förakt från regeringen när man valde att ta bort studerandevillkoret. Det fanns i propositionen "en arbetslöshetsförsäkring för arbete" ingen som helst konsekvensanalys, vilket är både oprofessionellt och ansvarslöst.

När remissinstanserna var kritiska till att ta bort studerandevillkoret och de presenterade klara analyser av hur det kommer att slå mycket hårt, ja då påstod regeringen tex att SFS "atarkt överdriver sina argument". Det är ett hån mot oss som drabbats mycket hårt av det borttagna studerandevillkoret.

Dessutom är många av oss mycket aktiva med att söka jobb. Åtminstone är jag själv mycket aktiv och började söka jobb innan examen och sorterades bort överallt hos alla arbetsgivare över hela Sverige. Det är ingen överdrift från min sida. Jag kan till och med visa upp dokumentation på det hela. Denna bortsortering fortsatte sedan efter examen oavsätt hur hårt jag ansträngde mig med att söka jobb och göra professionella jobbansökningar.

Så jag uppskattar inte när Moderaterna sysslar med att smutskasta arbetslösa. Jag tycker att ni generaliserar på ett farligt och omdömeslöst sätt där ni drar "alla över en kam".

Det visar snarare på er egen brist på utbildning och kompetens.

Det är dags att skicka tillbaka riksdagsledamöter och ministrar från allianspartierna till skolbänken så ni får lära er att "veta hut!".

Eller ännu bättre att vi låter landsförvisa riksdagsledamöter och ministrar från allianspartierna så folket slipper era "förnedrande och kränkande" uttalanden.

Därför behöver vi byta ut dessa arroganta politiker som inte vet hur vanliga och ärliga människors verklighet ser ut.

Många av dessa Riksdagspolitiker visar upp ett enormt förakt för folket och visar på en total brist på empati och medmänsklighet vad gäller svaga och utsatta människor.

Folket har fått nog av er arrogans!.

Mvh

Mikael