fredag 21 mars 2008

Demokraternas primärvalskampanj blir allt grövre

Det demokratiska partiet har verkligen lyckats ställa till det för sig i det pågående primärvalet. Vid presidentvalet 2000 anklagade demokraterna staten för valets genomförande och för att Al Gore inte vann valet. Sanningen var dock att det var demokraterna som styrde i de distrikt i Florida där valprocessen kollapsade på grund av undermålig utrustning. När det gäller demokraternas primärval hamnar också skulden hos det demokratiska partiet. Genom ett antal beslut har nu situationen uppstått att dels kommer väljarna i Florida och Michigan inte ha något inflytande över valet av presidentkandidat. Detta gör att den redan rätt grova valkampanjen mellan Barack Obama och Hillary Clinton tenderar till att bli ännu grövre.

Men när Hillary Clinton försöker nyttja diskussionen runt Barack Obamas kyrka Trinity United Church och dess pastor Jeremiah Wright så leker hon med elden. Detta beskrivs mycket väl av detta inslag från MSNBC.

SvD DN
__________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com
Twingly
Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns för lite godhet -- överallt. Hillary Clinton, isjungfrun, påminner oss att världens viktigaste nation måste färdas i en ny riktning.