onsdag 12 mars 2008

"Sveriges svar på Rush Limbaugh"


Idag är det dags att spela in ett nytt avsnitt av den politiska talradion dinledamot.se. Tiden går fort och jag och Jacob har nu gjort närmare 20 avsnitt av radioprogrammet. Förutom att sända via Internet http://dinledamot.libsyn.com så sänds programmet nu även via Radio Roslagen. Jag tror att politisk talradio kommer att bli en allt viktigare komponent i det politiska arbetet. SvD skriver idag om det amerikanska fenomenet med politisk ”pratradio”. Jag kan bara konstatera att trots att min riksdagskollega Karl Sigfrid kallade mig Sveriges svar på Rush Limbaugh så finns det få likheter mellan hans och vårt program.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eftersom jag har lyssnat på en del amerikansk talk radio i mina dagar måste jag säga att den fyller en viktig funktion som tyvärr i stor utsträckning saknas i Sverige. Den erbjuder lyssnarna dagsaktuella nyhetskommentarer kring olika ämnen som tillåts dra ut över flera timmar när programledaren så finner lämpligt. Därmed fördjupas argumentationen som motvikt till den allt tydligare trenden mot "soundbites", dvs. korta uttalanden som ska passa in i nyhetssändningar.

Visst finns det avarter (t.ex. Mike Savage, som nämns i SvD-artikeln), men som fenomen måste jag ändå dra slutsatsen att talk radio tillför en hel del till det offentliga samtalet, inte minst genom sin interaktiva aspekt genom telefonsamtal från lyssnarna, vare sig den har sin politiska hemvist till vänster, i mitten eller till höger.